有冇跑步撚入嚟吹下水 (83) 食好瞓好注意保暖

1001 回覆
5 Like 1 Dislike
發覺我呢啲慢腳唔可以跑運動場
忍唔住跟住啲靚師姐跑
原本LSD變左tempo
邊到有靚師姐
點解我買襪無折
跟身高嚟揀衫既肥仔表示衫身稍微長左少少,但件太淺色,遮唔到肚腩
長課習慣手機綁住身份證八達通加張紅衫魚
聽歌其中一個作用係話我知部電話無跌到
個袋仲要就咁索住,唔係密封,擺入去既細件野要有會唔見既覺悟
我每次跑步都係甘流鼻水鼻涕, 想問下比賽果時大家會點做????
1. 抺落毛巾到
2. 抺落紙巾到
3. 抺落自己件衫到
4. 用手就甘抺走佢
5. 抺落人地到
留名想睇下你嘅人體實驗

當年我都係低跑量而半馬成績算唔錯(雖然同你差一大截),然後用咗半年時間練全馬,跑量無加太多,雖然結果都可以均速完成,但就比半馬pacing慢好多
點練到4分速?
跑左1個月都係6分速左右
37分鍾6km
我今日著brooks gts 23跑落唔錯
比起new balance同acics kayona 29 可以更加用到力跑
我算中等扁平足著得耐企得耐會腳痛
我暫時覺得kayona 同wave19都係適合扁平足
brooks就著落輕d,用力跑易跑d
跑1個月難d wo, 除非你係運動天才
都係暫時平均6分13
確實
我由最初3km
到之後45分鍾4km再到45分鍾5km
40分鍾5km到依家37分鍾到6km
真係愈跑愈快,同時真係有時要放鬆下
到 bag drop 果吓我估會用索帶密封嘅
屈臣氏膠布咋
https://www.instagram.com/reel/C2KnDT1Jz-j/

睇返world class果班,就算扁平足/X型腳都係咁跑,有時刻意令跑姿(睇起上來美觀)反而仲唔乎合本身生理結構,更易受傷,正如第一頁黃啟樂果張圖點出,佢都係非洲camp果陣問世界級既教練。
第一次睇po&最近由apple watch s3換新一代先知 原來以前自己肥仔個陣一直跑zone 5 chur到死
不過進步好快 不過成日都半途而廢

前日唔乜都知跑4.5km 6分30唞晒大氣冇半條命 今日跑5.5km 6分50 好舒服仲有力跑 今次應該堅持到了原來輕鬆跑係好爽 原來跑步係唔洗chur死自己

渣馬前最後強度課 今朝跑好舒服
me 4
一乾同凍就會
今日開始加碳
小心唔好食太多變肥仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞