(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
之前有人係fb DC9 gp問佢地有冇報足稅
成棚DC9發哂癲屌人老母問佢係咪做稅局,關佢撚事
無一個夠膽正面答
咁耐的士,個個客都主動講唔駛找毫子?
有邊個會信
你真係當大家on9?

同埋話係有報咁一早又話替更又未到下限?
正常係要自己主動報喎,咁報邊樣啫,填咩form㗎,想學下嘢
咁咪一堆人叫你交稅囉
喺度講根本解決唔到任何問題
佢地你工作期間有禮貌係應該,人地唔會拎出嚟講
一做錯少少野,就無限俾人放大,講到個個都唔過海咁款
我大約過廿次海,大約都係俾人彈一次半次

喺兒登就個個講到100%咁款
任何職業其實都有衰人
的士佬有禮貌既我都真係見唔少
我成日都登果班有質素既司機慘,成日俾人一碌竹打一船人
樓主車牌幾多號,搵你搭要你找曬啲毫子畀我
有時真係唔覺意就miss左一個路口就係miss左個路口,司機唔係機械總會有錯誤既時候,錯左都會同客講返聲。
有幾多個會認錯
同埋你犯錯點解要我埋單?
認真同你討論,人地比折你搭佢車 即係市場止小左支正價單喺市場上流動,久而久之市場上嘅正價單就少咗,唔做折頭或者唔係佢車隊嘅司機少咗機會接你張正價單,收入小左,市場靜左,就出現各種問題。當然一定有枯枝都係嗰句
的確係 可能我做電子單多

想知填咩form可以請教吓稅局
Uber有兩樣野好

第一係我上車前就知幾錢,唔好話咩海鮮價咩打風過時過節收得貴,總之係我會預先知幾錢,好貴我心中有數,而且仲可以防止兜路

第二係收信用卡收apple pay。CLS 2024年都就到仲要用cash都算,仲要係有散錢,仲要係有毫子。完全唔明點解可以冇改善
我當你係一個好嘅的士司機
就唔該你好好咁堅持做個好嘅的士司機將呢種好嘅風氣散播出去改變返大家對你哋行業嘅印象
未有uber出現之前你哋已經有齊晒大家講嘅問題
依家比人屌嘅嘢真係因為uber出現先發生?
希望你哋自己正視自己先 之後先好再屌柒uber
你有份屌柒uber就證明你同的士狗一樣唔檢討自己行業就去賴人
仲想解決啲解決問題嘅人
有緣市場見
抽左一段睇
見到你講兜路既論據就係「你自己唔會咁做」

我覺得再討論落去都係嘥氣
Uber一樣可以兜路

而家call車app 一樣都可以比信用卡
仲有,駕駛態度差撚到癲
入隧道不嬲都拉鍊式行入去,班的士狗死都要唔撚讓老撚土
uber咁好搵你去揸uber啦
嘈啲乜啫

再講dc9跟唔跟錶數錢服務都係咁閪
當然冇問題 我一向都係 如果大家都支持嘅 又係同路人可以用和字頭call車app
有揸過
Uber兜路錢我又唔會俾多佢

Call的士都要用app?有咩好處
成日見人話dc9唔肯過海
我真係唔知紅隧入面日日咁撚多的士究竟喺邊撚度嚟,佢地一定好鍾意吉車行紅隧,有啲咁既嗜好,我咁大個人都未聽過
屌你老母犯法仲咁口響
抵一世比人屌DC9啦
你出完呢個post,仲更多人加憎DC9
你真係好戴歇
我唔係屌Uber 我屌折頭的
講開黑的又講下大家好鍾意既Uber,講起黑的,大家一定又屌dc9坐地起價,發國難財等等,但依樣野搬去Uber,大家又變得好合理合法wo
我咪解釋你呢段囉
真係有既 無搵食車想繁忙時間行紅隧既都 Uber一樣
你應該叫個平台收皮
冇平台咪冇8折的士call
叫返個客收皮,你都幾撚好嘢
…我咪屌緊黑的
不過搬去Uber收合法
坐輪椅 的士站排頭位等車 連續6架dc9 地板油走
排後面乘客叫我匿埋先 我唔肯 最後第8架肯埋站

屌你班同行啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞