(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
係人都考得牌 唔出奇既
收皮啦你
你話係就係 一大部分原因?
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%9A%84%E5%A3%AB%E5%88%A4%E5%AE%98
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%85%AB%E6%8A%98%E7%9A%84%E5%A3%AB
1990年已經有的士判官講態度好差
85折的 沙士個時先有
你話8折的打壓的士佬我都get
行紅打西點打壓?你又唔係收少咗錢?
行紅打西 已經係犯法…
難道係行紅打西 司機收西價? 講以前收費
梗係要找足
仲有呀,你班撚樣的士狗冇同理心架
我整親隻腳,上車返屋企,個距離近少少姐
隻的士狗就話我傷殘,唔可以唔車
屌你老母把口咁撚臭係咪的士都係咁?
俾錢坐的士都係想快想舒服,上車點都要受氣
你班的士狗有冇諗過檢討下自己先?
逃稅夠犯法啦
報左稅未?
有時想知客真係傷左,落車真係要停雙黃線,唔係就行好遠,仲會唔會有人屌dc停雙黃。
佢唔應架
依家夜晚係尖沙咀 15分鐘都載唔到的士
佢問我去邊 答太子就唔撚做

試過遇到最賤的士狗 係太子上車去銅鑼灣
佢乜都冇講 咁我以為佢ok啦
屌佢老母佢車咗我去公主道的士站就叫我比錢落車搭第二架 佢唔過海
同佢講埋我好趕時間都唔肯車我過海 係都要我落車
如果唔係趕時間我一定報狗玩大佢
先追下post plz
你唔使立場啦
你清泉來架嘛
相信大家都鐘意俾生意你做
留低電話大家幫襯下囉
唔洗啦 有緣路面見
佢冇問喎,一開波就話我傷殘
我係返屋企,屋企係屋苑黎,請問仲關唔關雙黃事?
你係咪仲要幫你D的士狗同行兜?
如果係既話其實大家唔需要再講咩探討咩討論
立場唔同,你都唔覺得自己有錯需要檢討,咁有咩好講?
拎撚晒步行架都唔係傷,咁點先係傷?即係拎住步行架係扮野?
叫你檢討,你就話呢樣個樣
話你班撚樣冇同理心,你就話要知個客係咪真係傷
我諗除非智力有問題,否則拎住個步行架,隻腳有膠腳套,係人見到都知係傷啦
我就唔該前唔該後,一開波就話我傷殘
我嬲撚到叫佢車我去警署
收皮啦你
你話係就係 一大部分原因?
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E7%9A%84%E5%A3%AB%E5%88%A4%E5%AE%98
https://zh.wikipedia.org/wiki/%E5%85%AB%E6%8A%98%E7%9A%84%E5%A3%AB
1990年已經有的士判官講態度好差
85折的 沙士個時先有

肯答未?
你住港島既有幸都想車下你
成篇野都唔知探討左咩特別野
真係dc9
我住外國啦你冇機會
同埋唔使將我頭先講個D野完全無視
我話我傷左,你就話「有時想知個客真係傷左,落車要唔要停雙黃」
我返屋苑冇雙黃,你就唔駁話想車我,你轉移視線做乜?
唔撚屌下你D垃圾同行?定係你覺得佢話我傷殘係好正確既事?
咁樣算係乜野討論?

我唔係話一刀切所有的士佬都仆街,但真係十個有九個都係仆街
有一次我係街度截車,着住短衫長褲運動裝想返學校OFFICE拎D野
咁就上車啦,一上車都知係20蚊距離左右,個的士狗成程都係惡架啦粒聲都唔出又揸到好似想掉我落街咁
去到啦我俾一百蚊佢,佢就好撚惡咁問有冇廿蚊呀?
我心諗有我就一早俾左你啦貪好玩咩
我話冇喎,佢找錢就好似掟垃圾咁掟返俾我,我話你唔使咁樣架喎
佢就好撚大聲咁叫我落車,仲屌埋我老母,OK
咁你玩咁大咪又係去警署
係咪的士狗都冇EQ?近就要俾你咁樣侮辱?家陣冇俾錢?
探佢老母咩,一有咩屌柒的士狗佢就轉移視線,又話想做你支旗又話想接你
屌,好撚恐怖,我CALL UBER OK架啦
我明佢想上黎洗白,但唔係對自己班垃圾的士狗同行既垃圾行為視而不見扮冇野囉
你係咪女士黎?
我一開始就自己屌緊dc9 係咪要同你一齊再屌 有咩意義?
你睇下你根本唔係討論,講咁多野,你就問人係男定女
有關係咩?
屌你咪屌你
洗擇日呀 ?

你忽大左邊條筋先見到問題係85的
你試下無哂85的呀 我驚大部份啲司機坐多過開車呀

整體大圍就係不停拒載 仲要無後果
我Uber拒載都話有得打去客服屌下人 出下氣
係街截 ? 我屌條毛呀 ?

講撚到自己好撚高尚咁
屌你又要乜又要物 死開啦柒頭皮

覺得85的係壓榨 咪撚做囉
覺得Uber好揸過的士既 咪撚做囉
覺得上黎開post比人屌 咪撚做囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞