(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
「 就係依家班85狗搶生意犯法照做」
85的冇犯法喎,法例係話司機主動議價犯法,但乘客主動議價不嬲都唔犯法
所以我唔知你點解要屌85折的?冇犯法點解唔做得?
的確無,但同時存在85拎正價飛既香港人
咗就犯法了
班dc9 10個有10個都亂9咁揸車
唔好同我講又關班客事呀
而家係班客叫你揸得咁撚閪
12點後老蘭呢啲case用call的app,唔加大舊錢會call到車咩?
同街車冚旗揀客/等客加價咪一樣
無交稅
call 的app 同uber一樣 都係經平台就變相合法
你加幾多你決定,Uber海鮮價都係自己決定搭唔搭
寧願貴d都唔搭DC9 ge車

就算同樣價錢都唔搭DC9 由其是樓主ge 車
呢句你同樓主講
雖然收現金冇根冇據呢個亦都係事實
就係同樓主講呀
問佢有咩解決方法就話用app叫車
根本唔係解決方法黎
問佢有幾多百分比的士有電子支付又答唔到
所有野都係trust me bro
我都唔撚知佢上黎做乜鳩
本身呢個行業就好有問題, UBER 點解做得到係因果關係.
D人寧願比貴D都唔坐的士.
85折出現證明呢個行業根本係太多車, 要用85折去搶客.
而點解連85折都要同UBER爭, 你諗下呢個行業有幾差.
85出現係好正常既事, 資訊完全唔透明, 又唔洗受氣
我CALL 車CALL 到一定有人接我,咁點解我要搵街車.
如果三架的士車我去同一個地方可以唔同價錢既, 咁點解我唔CALL 85的
貴左. 我有折冇咁傷, 原價我平左有SO, 平左我又有得再折, 仲SO.
多謝你又黎追擊幫我推post
我發覺你真係邏輯有問題

問你有幾多百分比係有電子支付你就一係唔回應一係就話我追擊你
話你啲的士狗同行冇同理心,一黎就話我傷殘
你就話要確認係咪有傷要係雙黃線落
話你啲同行態度唔好
你就反問我係咪女人

你揸得的士即係有車牌
即係最少十八歲係成年人
可以講野講到咁冇邏輯我都係第一次見
愛你
唉屌你老母你收皮啦
唔撚係上黎討論,一味講自己的士狗有幾好有幾好
咁你上黎把撚咩弱智仔,自己繼續啦下
拿。認真無知一問既 你話你拎晒步行架 帶住晒腳套
唔係屬於傷殘人士,咁應該點稱呼你獨腳獸?殘疾?腦殘?
的士判官都係殺十個,遇得一個好唔駛殺
你話呢
有時想知客真係傷左,落車真係要停雙黃線,唔係就行好遠,仲會唔會有人屌dc停雙黃。
你望下自己答咩先啦柒頭。
就算退一步黎講,的士狗一開波就話人地係傷殘唔可以唔車
唔通其他就可以拒載?法例係咪可以拒載?
即係一開口話人「你呢D傷殘」就係問候?
咁我屌你老母何嘗唔係一種關懷你既表達手法?
由你D回應就可以得知的士狗根本冇得救
自我中心,自以為是
自以為自己個套就係最正確,連基本常識都冇
自己唔識答問題就唔覆,一係就串柒柒
再唔係就以為自己好撚風趣問其他野
的士狗就係的士狗,而你就係其中一隻的士狗

我遇過有好既,我會叫的士司機
我受傷期間坐的士會幫我落車買水仲冇收我錢
落車會落車扶埋我落車,我呢世都記得呢位的士司機
跟錶找錢呀屌你老母的士狗
從來講緊D CASE都唔係講緊個字係點解
講緊既係你班的士狗既態度
由你既回應就知你班的士狗同你一撚樣
態度差到爆
俾正價又點?俾折頭又點?
態度一樣咁差,有咩分別?唔好將問題歸咎於85折的啦
本身你態度都差到仆街架啦
屌你文盲?
考的士牌唔知唔可以揀客? 關靚唔靚春事?
咁係咪無call車app之前,就無揀客問題?
On9
點解唔交稅?又唔撚講啊。
不如你快撚啲去死啦 成個po不斷打稻草人話人85折拎正價飛 根本就好少數 甚至連拎單嘅人都唔多(除外深夜要claim公司嗰堆) 但你地的士狗仆街佔大多數就係事實 賴乜鳩?

再者 有人搭85折拎正價飛又點?85折你地的士狗offer出嚟㗎 你張飛印幾錢會影響你服務質素㗎咩?洗唔洗比夠125%求你服務好少少呀?

屌你老母社會毒瘤上嚟想洗白 過主啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞