(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
係基本野,無覺自己神仙b
報晒,公司老闆就係我自己
毫子答左
你地班垃圾以為第一日咁黑人憎咩

邊度都唔去 去又話唔柒識路不如返屋企訓咪撚開工

屌你老母當年屋企人岩岩生完b 抱住個仔坐短途
又俾說話我地聽車你入去無客乜乜柒柒
成班食屎狗
講開黑的又講下大家好鍾意既Uber,講起黑的,大家一定又屌dc9坐地起價,發國難財等等,但依樣野搬去Uber,大家又變得好合理合法wo…

笑左,開頭就已經將uber同黑的放埋一齊講,仲話賺uber點點點 唔好咁肉酸la真係好尷
今次估岩,係自己揾

轉行啦,唔好揸一世的士
所以咪話你貪小便宜囉,香港人
樓主似衝出嚟自爆多啲
借acc畀你嗰條友好慘
咁1毫 2 毫呢
你主動找返俾人未
有無找多過?->主動提供折扣
有無找少過?->濫收車資

仲未答我

另外你係老闆
咁報咗利得稅係正職公司?
另外的士嗰份報咗咩?想知
你知啦唔係咁多司機有報稅
想學多啲嘢
我代佢哋同你講對不起 如果你係從來都正價的士
對上一次搭的士,應該都有一年以上。

當時夜晚11點幾左右,去的士站搭的士返屋企。去到的士站有三、四組人排緊隊等緊的士,咁站到就有一部的士等緊客咁,啲人又唔上咁我就行埋去開門準備上車。一開門個司機就話只係去落馬洲,咁我咪唔上車,直接call 車算。

之後就無再搭過的士
Uber taxi一樣都係有加乘
你問番港共la 而家係港共隻眼開隻眼閉要取締你地班垃圾 自己玩衰晒仲要怪落啲客到真係難睇到 抵你地嫁
佩服
你哋班的士狗主動平比人
然後鬧人貪小便宜
你上網去hktv買嘢,件貨$150包有貨,你明知惠康賣100但唔知有冇貨,咁你照買hktv,你會唔會去攞貨時鬧hktv?
好勒,依家你落惠康買,發現有貨但1間唔賣比你,1間話加50啦,你會唔會屌佢老母?
等如個客用apps叫的士話加100同落到嚟截的士個Dc9話加100係2個概念
客人會主動講唔洗找=唔係濫收車資
報稅全部報晒,唔需要再問
淨係講一樣先 車撚住客都同人玩到落澳門咁已經唔洗平反
大佬你車緊客架 搞乜撚呀

唔係一單半單 行北大嶼山公路經常見
你哋班的士加唔=全部
我鬧你貪小便宜唔等於全部人都貪
我無講dc主動開價係岩
dc9 討論熱度明明都開始下降
冇啦啦又自己開個 post出嚟講,提升返熱度
真係77下咁
正常dc9 都唔會咁撚笨柒,都唔知係咪曲線引戰
唔太明
咁撚型,去機場屌晒班叫八五嘅客丫嘛
仲有我好耐冇搭過的士,唔撚使屈我貪你折頭
個問題無解決就唔會再出現咩…
做爛市俾折頭既同行點樣令到dc狗問題出現?
睇到搲撚晒頭
人哋俾折,所以你哋就拒載、唔過海、屌客?
唔好話你無,講緊個問題成因。
Call 折頭的士啲司機態度仲好過正價司機。
真係想知你既分析係點嚟

Uber 價格浮動係明碼實價,一早講明。
你的士係受法例規管,按錶收費係一般認知。任何情況收多咗就梗係有問題,收少都係有問題,但人之常情下,收少我梗係唔理你。一係就叫政府俾你哋按情況收多啲。

講到懶有型話自己都可以做uber taxi貴價單,你咪去囉。講到咁正直,你做uber taxi單收返人錶價添呀。
無屈你 你有無搭自己知 我管唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞