(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
咁人你答人啦,有報如實報稅呀?
有 唔想再答了 問完又問
正價的士都成日拒載
太長冇睇哂, 唔想屌屌聲
但我覺得呢樣野好簡單, 搭的士我就係為左快D到目的地, 有時遲左起身/加夜班想早D返屋企都好, 如果唔趕時間,我搭地鐵/巴士就得啦
TAXI/UBER收幾錢都好, 大家明碼實價講清楚, OK我就搭
但而家現實係的士成日呢到唔去,過海又唔制, 老實講我就真係未試過CALL UBER會話唔車既
我知道的士佬都係想賺錢,我都好理解, 反正我都幾年冇搭的士, 你地要屌UBER咪屌飽佢
返工收工時間九成都拒載
呢樣真啊, 未試過返工時間係搭到的士, 明明佢班的士狗都唔憂做, 成日走出黎屌白牌車都唔知想點
建議用call的app 正價call 清清楚楚
返工時間真係個個都要車 明白係難既
所以我唔係屌Uber
dc9
唔否認有好既的士司機
但唔好再倒果為因 或者 拉埋UBER落嚟泥漿摔角啦,從來都係你哋啲老鼠屎整臭哂所有的士司機個朵,而你哋任何人 包括政府都冇整頓過
受害市民越嚟越越多,要制止就係源頭開始

你做乘客,做消費者都會揀個平啲既消費啦
點解會屌返啲客 而唔係屌呢啲你口中犯法既DC9?

我正正常常係街搭的士,做錯乜野要受你哋DC9氣先?
咁咪唔搭囉,幫襯UBER囉
咩事
我就係屌緊犯法既dc9 再屌埋85客仲要攞正價單個班閪客
點睇呢排用親app call車,上左車都會比司機問可唔可以cancel張單?已經唔係call折頭仲要有時有tips都問我可唔可以cancel
咁你地都無交稅,人地要番85 好正常啫
你係要避揀客呢個問題架喎
我用app call的士,的士佬唔接單,咪又係揀客
咁你都可以拒絕 以我所知hktaxi tips越多扣分越多一分一蚊
Uber taxi都係唔知你去邊
屌,有邊個唔識
行動最實際

叫你哋啲商會工會運輸處警署做野啦,整頓啊
比市民見到你哋有心做好先得傢嘛
所以我都不斷1823依種行為
唔該舉報埋 你D DC9同行逃稅🙏
咁情況有冇變好啊?
85攞正價單都正常咩
你不斷叫人用app call的士,即係隱藏左自己揀客個行為咋喎

街的,你揀客都要冒放蛇的風險
call的app,你揀客完全無人知

即係用app call,的士佬變相多左個揀客又無人知的渠道
緩慢進行好過一成不變
咁你地收現金,唔報正稅又正常咩?
你地逃稅慳錢就得,人地85就唔得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞