(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
sorry真係無睇過
行行都有態度差既一班
依家我或部分後生入行都做會好基本野,大家齊齊搵錢,唔係比折扣黨拎晒去自己圍內做
hi
我喺街截的士咪正價囉
咁揀客、兜路、不正常附加費嗰啲,關爛市撚事呀?
而家喺街個班大部分正正就係無得做個d85靚單 先走去碌街。 碌得都係廢老多,唔知大家覺得係咪
樓豬個邏輯係 有人做爛市 搞到佢地做正價嘅生意差咗 佢地心情唔靚呀 所以服務就差呀

你上車快撚啲變個魔術哄大哥開心先好叫佢開車
要閪就中年都閪㗎啦 扮乜撚嘢想shift去年齡問題度 食屎啦
中年都有,不過中年既有部分都只係做85大旗,
依家個班有晒熟客既都係中年既貨主,佢地唔休做係真
九唔撚搭八 人地做85關你撚事咩 先唔好講人地服務有冇好過你 當大家一樣咁閪 點解我要比100蚊要唔係比85蚊?
Call車可以預時間,車就到先落樓

落街截的士又有機會俾人拒載,又未必有車

點睇都call車完勝
講到尾都係想比小錢
call的app都可以
的確少左長途客喺街截
依家成條街都係雞腳賤種
唔識路又唔認,又懶醒唔用導航,行錯左就「唉呀行錯左」唔好意思都冇聲。
屌你講嚟都廢話 做客邊個唔想用最低價錢買服務?基本econ常識都唔知呀?

不過你地已經閪撚到啲客寧願比貴啲坐uber都唔想坐你地閪車受氣 你就咪賴人貪小便宜啦蠢閪
靚你老味咩
Day one渣的士就知無得揀客架啦
即係又想八五折 又要好服務?係咪
無人拎晒d靚單,就會出返市場,自然就會增加接到嘅機率
咪滑坡啦屌 你正價都比唔到好服務啦仲話八五折
正常碌街嚟講10張,可能有4 5張係靚單,但係而家可能得返一張係市面,接到嘅機率就大大減少
Hi完又唔撚覆
仲廢
你真心弱智唔係扮 有人拎即係有人接啦 機乜撚嘢率 你係想講你想接到啲比人搶到嘅單丫嘛 關客叉事咩
的士判官講既全部都係依家啲人屌DC9既野
點解一堆人鐘意Uber多於DC9
就係因為自古以黎DC9都係閪,
套劇啲濫收車資,各種理由拒載,甚至以前載啲女性客去深山野嶺強姦

你淨係話你自己做得好好,有同行都做得好好,咁點?上黎開Po自High好開心? 咪好似劇中的士判官咁殺少一個

然後你講啲理由九唔搭八,乜野八折的做爛市
以前無八折的咪一樣DC9閪到拍得出的士判官
現金出糧邊會有人主動報稅咁戇鳩
啲邏輯謬誤多到癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞