(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
丐幫有幾多人 唔係由我決定 係由皇帝決定

的士如果又好又平,uber 就唔會有市場啦
唔係uber 收得貴,而係的士唔值呢個錢
咁你有無呀又係好多dc,你自己呢
客人提出合法
又話從DC立場出發 探討而家DC嘅問題
然後回覆都係屌客, 係客有問題
樓主不如重開PO 改過個Topic: 又話從DC立場出發 探討而家閪客嘅問題
其實你係咪扮膠
依家係你話要探討DC9問題
人地咪答你認電子收費 咪解決到唔收毫子問題

咁依家無電子收費又唔犯法 咪所以要立法無電子收費犯法
正如依家整扣分制
無人肯講自己犯緊法 但現實中大把人咁做
學你學吻,我就答左你啦
咁你又唔答我問題既?
覺得去邊度都要有折頭,旺角去深水埗又要折,尖沙咀去銅鑼灣又要折。

可能大家會屌鳩我呢啲係你啲行家做出嚟,要怪就怪以前嗰班dc9,但一隻手係拍唔響嘅,冇你哋班貪小便宜嘅香港人,亦都唔會有折扣的嘅出現。既然大家成日都鬧dc9各種劣行,何不嘗去正正常常正價call的士。如果真係有心嘅大家可以call和字頭的士app,包保大家開開心心旅途愉快。

我想講以香港嘅生活水平同物價。交通費係已經好平,已經唔講其他發達嘅歐美國家。
唔講日本啦,大家都知日本的士幾錢,
如果對比台灣香港的士都唔係貴好多,但台灣嘅生活水平物價低我哋好多。
中國既…大家明白的

但係如果你係有call過什麼7折八折八五折9折的士,免什麼行李費寵物費雜費,單程隧道(可以諒解)但係收據要打來回既,搭折扣的士拎正價收據(犯法),行屯門公路打什麼大欖飛既。一邊壓榨的士司機,一邊就去屌的士既不是,唔該你地收收皮。

分享多個經歷,好多時試過接到一張正價嘅order,上到車或者落車問我俾折頭…仲要攞飛嘅,住私樓個班係最多。真係唔好怪的士司機冇禮貌。

最後大家睇完嘅,如果從來開始都冇call過折扣的士去壓榨的士司機既香港人可以盡情屌鳩我係dc9,任屌唔嬲,我都明白的士行業好多枯枝。

如果有幸坐到我車,一定令你有旅途愉快。

最後最後同貨主講既喺市面上所見嘅宣傳,我都會通通1823投訴你哋提供折扣的士,希望你哋唔好再搞亂的士行業。

利申:周不時我車嘅客我都盡量去幫佢,亦都收過唔少嘅貼士,亦都有良好文化嘅香港人。

祝大家聖誕快樂

謝謝,共勉之
一路都有電子收費 不過係要經call車app 或者request payme fps咁
但全民皆兵就好難了
最啱聽一句係推薦用和字頭app
用家表示每次遇到嘅司機都好好
依樣咪就係你地dc9唔經大腦講野 比人屌到今時今刻囉

點解人地要選擇Uber 唔講服務好定差

App易用 有gps 定位睇到架車幾時到,容易預時間落樓上車

你地dc9 call車話幾多分鐘到成日鳩Up 早左到等多半分鐘又閪撚晒面,遲到就笑笑口以笑遮醜話燈位多遲左

Uber收費,導航清晰,被兜路CS即時處理,收多左錢都即刻處理到

你仲好意思提你地個投訴機制,仲話申請退錢叫人去做民事索償,屌你個腦真係生草
我揸車直頭熄mon 殘住對眼好唔舒服
明明係佢閪佢垃圾點解講到要大家一齊接受
真係痴撚線
上一次有條ON9講共勉之俾我屌撚到佢BLOCK撚埋我
如果你經hktaxi call車可以投訴 我記得可以退到錢
以前見撚到啲dc9 cut雙白都廢撚事理 1823 又要燒碟又要落口供

屌你老咪,今日睇完依個post 聽日買定一筒vcd 專舉dc9 啲不小心/危險駕駛行為
我都有咁做 咩車都會舉包括dc
即係,成個行業得你呢d小部分人係咁
咁你同我地講有乜用?
就代表其他DC9冇咁做?
DC9個朵臭 係你d同行搞臭
你同你d同行講
行錯路就回水啦 仲大條道理話跟標收錢
依到講完主動回水又會比人話主動提供折扣。
其實呢,講咁多,你要屌就屌你D同行
唔係屌市民唔係屌你D客囉
你屌你D同行,你D同行肯改,自然就改變個觀感
而家你屌D客閪,咪更加令人認為你同你D害群之馬既同行冇分別
好簡單,我覺得政府應該強制的士裝電子收費機,一來方面市民,向時並進,兩來又可以杜絕DC9逃稅避稅, 濫用公屋
鬼唔知你阿媽係女人 經APPs call 可以用 電子payment

唔識咪學,家下整火箭咩
依家街市賣菜阿嬸都識用8達通 收錢
成日搵9萬幾個藉口
咁依啲係你偷換概念,去合理化自己行錯路收多錢依個唔公平既問題
我最後個段已經屌緊同行啦 仲1823埋
咁就唔撚係探討啦
講完個問題 之後話冇試過就off topic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞