(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
算啦唔好逼佢睇佢理解能力 答法都知冇咩Logic
只不過咁有自信黎答我真係得啖笑

0數據 我立場同覺得係 就係
因為我覺得85折係搞成的士咁多問題 0理據
唔講以為有85折之前的士服務態度就好好 少有兜客
打風x2 x3 x5嗰啲都唔使比天收
你驚收少15%會比天收?
邊個話嗰啲冇比天收
有架比冧樹打中賠廿幾萬
寫咁大段俾班俾啲dc9西過嘅人睇做咩
咁得閒不如去教好班dc9做返個人?

dllm講明趕時間喺土瓜灣上車去cwb可以車我去東隧過海
一係就反轉個牌然後係咁撳跳個標搏大霧
一話報警就話收返少啲

點解搭uber?因為有哂路線,錢又上車前已經知
賴人乜乜乜前,你一個做得好有用咩,都要望吓你啲好同行有幾好先講咁多廢話
陣間佢又問你係咪女人架啦
條友似智障
SPIN得勁樣衰
好心冇返咁上下戰鬥力就唔好上黎啦
其實”八折的係問題嘅根源”呢個推論點嚟㗎?
TRUST ME BRO
首先都要有人做好先既,好過無個好人先
土瓜灣起步行東都幾離譜下,有機會可上車後講行咩隧,等佢地無得玩野
折扣的士,首先已經破壞咗的士收費原則,引發行內混亂同埋不公平競爭,另外,「折扣的士」重點破壞的士業界嘅原因就係,佢有一個「惡性循環」嘅後果,當的士市場上越嚟越多司機做「折扣的士」嘅時候,你就會發現,越嚟越多乘客Call「折扣的士」,因為乘客已經習慣咗搭的士一定會有折扣,有啲乘客甚至會提出更低嘅折扣要求,久而久之,會令更多司機嘗試做「折扣的士」,而正價嘅的士生意就會被蠶食,整個嘅的士市場利潤亦都會大幅減少,從而令的士服務質素下降,減慢的士市場發展步伐。

之前係網上有人提出過可參考下
屌你老母擘大眼講大話 講到打風係客逼個司機收多啲 阿司機盛情難卻咁 咁撚無賴仲想上嚟洗白
咁係咪應該係所有的士強制開工?
但事實係要強制收工 出左事就自己食
本身仲諗緊入嚟睇啲高級有腦文章,點知人哋肯比錢叫uber taxi就串人雙重標準,叫折扣的就串人貪少便宜⋯你難撚服侍過你口中班客
咪撚自己作我諗法啦 出得嚟開工就唔好諗住開天殺價 怕危險怕出事自己食可以唔開工 而家你班撚樣出嚟趁火打劫唔屌得仲要多謝你開工呀?早抖啦
咁正常其他行業一樣都會破壞
呢個世界有成本有利潤,當Cost > 利潤就唔會做
如果唔係點解有啲巴士線蝕錢摺左直頭無人接?

依家肯推折扣證明DC9利潤係好撚高,高到打個八折都有得做。
唔鐘意既一係你鼓勵政府集體降的士正價做八折囉
你肯唔肯?
的確係事實,8號波大部分人都係屋企,係都仲要出街打牌睇戲。 要車既都會係call車app自己加錢出單,當然都仲會有人出85單
而家講緊你班的士佬閪呀 你講乘客call咩車把撚咩
降完又會出現降完既8折單 無限loop
咪講左有成本問題
無肉食自然就會壓住過價唔會跌
唔通蝕錢都同你做? 用下腦啦, 無限loop你老母咩
睇樓主個款應該好支持Uber同佢地競爭
咁叫DC9唔好再出黎投訴Uber爭飯食
做唔好公共交通個準則就唔會出黎怨政府唔保障你地
所以咪話你弱鳩智 人地8折7折定6折關你自己服務閪叉事咩 自己唔想開工又想有錢飛入嚟咪認囉 人地85折服務都好過你正價嗰下 你就自己檢討啦 成個post喺度反屌人叫平車貪小便宜
講真既7折都有人做依家,一定有人做爛市
dc係多勞多得 做7張7折一定賺多過做3張正價
即係證明都有肉食
咁要求集體降價,降到打7折就會蝕錢就冇人做
你肯唔肯?
樓主你真係好廢
不如你自己潛左佢算啦
問乜嘢唔識答就無視
話你服務差冇同理心就話想接支旗
一係就問人係咪女人
好撚廢呀屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞