(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
唔使屌你
繼續坐uber更快樂
唔好做囉轉行啦打咁多字做乜
個個都一路揸車一路用電話
好驚
有冇得喺停車嘅時候先用電話
如果班撚屌的士司機行得正企得正
撚會有人貪小便宜咩,佢要做犯法野咪唔載

再講拎日本的士比?知唔撚知人地咩服務態度?
你地開工會著suit 幫手拎行李?
想洗白吖,的士狗
收皮啦
咁你出街買野有優惠都唔好買啦記住食飯去百佳買野都比正價啦
而家唔係只係話你果部,的士大部分車都舊到澄蘿油!搭uber你可以揀車,可以點到點,中程都會book得到,試過用hktaxi搵車支旗大約60係唔會有人接,用Ubertaxi就比你的行家飛機單唔取消唔溝通唔黎要我自己取消,Uber中短程都可以book到點到點。
點解會有Uber taxi 而唔係 taxi uber
就知你地班的士狗有幾撚失敗啦 喊苦喊忽屌鳩人uber自己死死氣氣走去接uber單 你地班垃圾的士狗係咪人格分裂
又話跟足程序跟足法規
你都痴線嘅
8折的唔通係乘客自己諗出嚟咩
唔好話香港人貪小便宜
8折同正價兩邊都閪點解唔8折?

同埋 call台呢 接左你去邊就係接左
唔撚洗比人較低車窗問你去邊之後閪面走左去
你乜都接姐 你啲撚屌同行唔係丫嘛
睇到呢句,"首先本人開工從不做大家口中dc9各種不是...." , 巳經唔使再睇落去,直接負評。
唔好順佢風向講
唔關貪小便宜事,更唔關香港人事
你落樓下買個蘋果
個店主問你想收8蚊定10蚊
咁邊個會答10蚊全世界都會揀8蚊㗎啦
貪條撚
辛苦曬 又為dc9增加左一堆負皮
做保安囉
不如直接啲去解答下面嘅問題:

1. 如果你係忠於按錶收費,打風落雨國難唔加價得唔得?- 得嘅話我包你客似雲來,做都做唔切
2. 你都可以加盟做Uber Taxi,點解唔加入?- 有得你入又唔入,又屌人有電召係咩玩法?
3. 報左稅未?- 未報就唔好咁多投訴
On9 DC狗
講撚到自己聖人
全香港啲人都係仆街咁
近又唔去
遠又唔去
過海唔去
交更唔去

屌你老母,喺街截的士最撚慘,有啲食屎狗就單照接,然後成程車閪口閪面唉唉唉,好似老豆啱啱死左老母比人屌緊咁,落車啲毫子又永遠貪撚埋

揸車遇著佢地就仲撚慘,永遠鳩cut鳩dup,紅van都禮讓百倍

唔該政府唔好一味靠罰,根本的士牌除左上堂鳩背答案,明顯職業司機駕駛技術同待人接物態度都要考牌

坐車 call uber / uber taxi / 八折的,心態一定舒服好多,最起碼全部都有禮貌又準時同明碼實價
唔講價錢,坐親啲舊皇冠的士都暈車浪到仆街,有時壞冷氣,有時風琴腳,點頂?
喂好好笑wo
屌番客係咩邏輯
你平日出街買嘢同一舊一個貴一個平你會唔會買平個個呀
econ demand and supply呀
平就自然多d人買係宇宙定律
呢d叫市場競爭
自己內部搭成共識唔好惡性競價咯
以前坐親都係中長途先坐,行撚到一半嫌遠掉低你話都係唔去試過,照車你去但全程chok架車又有,上左車熄車扮壞車又有

依家揸車就見你班撚樣日日製造交通意外,硬cut,篤油,推到貼 ,起隧道拉龍,揸到左搖右擺,忽然dup 車上客,出入口位打尖唔排隊,有邊個起香港揸車嘅人無見過

揸架的士當自己賽車手咁橫衝直撞,就算係載著客都係咁,你地憑咩要人尊重你

Uber 唔係無垃圾,一樣有揀單,態度西,未到又扮到咗,基本上種狗性係一模一樣

的士狗唔單止我要做乘客個下搞到我,係連我做行人,駕駛人士個時,都出嚟搞到人,依樣先係你地點解比人叫的士狗,個班車會嘅人重有面出嚟示威抗議搞罷工(已失敗 ,檢討下自己先講啦
勉你老母啦的士狗。
睇黎完咪又係賴鳩uber。
無錯呀 Uber 都有"拒載" ,但人地有制度有後果,直接影響到系統派唔派單比佢,的士狗呢 ?
咪撚講 " 只要係跟足政府收費既 邊到都去" 做到呢樣已經無人叫你地做狗啦。
一味就話自己唔會咁做
但一講到uber就變成「服務部分會好既」
洗白都畀啲誠意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞