(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
笑撚死樓豬唔敢覆
post張稅單上黎啦柒頭
好意思講咩R折頭
交足稅先講啦dc9

有無雙黃線上客?
有無打尖cut線?
有無cut線唔打燈?
有無超速?

自以為係業界良心
其實dc9無一隻係無辜既
8折點做壞市
咪就係乘客覺得dc9唔值呢個價
又有dc9肯接囉

uber繁忙時間收貴一直都有人屌
不過你坐之前就show咗個價
覺得值就會俾
唔會兜多幾蚊又唔找尾數

依啲害群之馬唔取締
就等住畀uber取締啦
咁都唔貴 你先on99
連登冇人知佢邊個都唔天講身有屎
即係你個死全家成世都無為的士收入報過任何一毫子稅啦

走稅狗抵你全家生癌死
好簡單,我覺得政府應該強制的士裝電子收費機,一來方面市民,向時並進,兩來又可以杜絕DC9逃稅避稅, 濫用公屋
「我真係好少遇到好多人成日所講既近遠唔載過海唔載」
「而過海唔載我見啲朋友講返通常都係三點幾四點呢啲交更時候應該先會多啲發生」

一睇呢2句就知你真係冇乜搭的士,或者只係你自己用車既時間地點易有車肯載你

我自問成日搭,喺街截嘅話我敢講有一半都唔過海,尤其係港島上車,一半都講少咗,咩時間都係,唔係淨係交更三四點嗰時。

跟住一到夜晚繁忙時間,係旺區架架的士都冚住旗埋嚟,要你主動講去邊同主動加價,呢個時候就係近嘅又唔去遠嘅又唔去。有啲區真係唔加勁高價,冇的士狗肯載你去
「講到個個都唔過海咁款
我大約過廿次海,大約都係俾人彈一次半次」

截街車一定唔會廿次得一次半次,港島截例牌唔肯過海,好啲嘅司機都只話車你去過海的士站
屌你老母
而家講緊成個垃圾行業既種種不是
你一句你自己冇做過冇意思
唔代表你D同行冇

你要討論成個行業就要背負你所有行家既垃圾行為
係有車肯過海,但問題係百分比有幾多?
截的士截到好似買大細咁,成日問幾架先有一架肯過,咁有冇問題?
日日都好多人搭的士?
哦咁好生意咁即係冇問題
咁點解班DC9又不滿?又嘈uber搶生意?又玩罷工?你又為乜野開post?

根本你同你班同行日日喺度嘈,話你地知你衰乜你就死雞撐飯蓋,話“日日都好多人搭的士”
咁即係有問題定冇問題?你精神分裂?
同坐輪椅嘅老人家或朋友出街,不知幾多dc9扮睇唔到你截車,仆街到暈
此句不唸
唔交稅?
無㗎啦呢行

Dc9
都要報稅㗎
淨係搭八五折?
交左稅先上黎講野啦死dc9
市場反映一切
Uber貴d但d人都寧願搭uber唔撚幫襯dc9
咁你應該檢討下 而唔係打咁大篇野踩低對家然後屌人雙重標準
過咗一晚
四百幾個reply
睇樓主咁戰狼就知dc9衰乜
好比餐廳生意唔好竟然係鬧客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞