(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
的士兜路而你唔熟路比dc9 呃要自己硬食

Uber 唔跟GPS行 行遠左會收貴你,但你可以向CS投訴 會回返收多左既錢
我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題
你探討而家DC嘅問題又要屌9客拎正價單
咁點解會有折頭的先,搞清楚因果啦DC9
咁你係咪正價先 你話係都無人知既
人哋uber冇法例唔可以拒載㗎
咁都有得拎嚟講
九成喺新界搭的士諗住去山區
唔係上咗車先同的士狗講地點就一定唔開門/即刻走
就算上到車都要話唔去 次次要報警先識驚
都未講成撚日唔過海嗰班
依家dc又變左自由市場?
不如你睇下自己講咩先啦
成日提你乜payment都收有咩用
同你成個post講你唔兜路有乜9用
現實係大家都對成個行業不滿,唔係一兩個害群之馬

上面你話老一輩唔識冇計
唔識咪學,如果老大晒 咪佢地老唔認路係咪 又可以名正言順兜路?
試過幾次d dc9行錯路/兜路
我開返hktaxi 俾返個價佢睇
同佢講多左既我唔會俾

有次我坐緊車既時候隻dc9 app 接到單
跟住下個客又好似急急地咁
佢叫人等佢5分鐘
(去到我屋企再兜返去佢接客個到5分鐘一定唔得)
佢去到某個位原本要直上山,佢冇啦啦轉左
跟住同我講佢行錯路,呢到轉唔到上山
叫我落車行上去
我同佢講我就係唔想行斜路先搭的士
(上車位置同佢想我落車個位行路5-8分鐘左右)
我話:你同我兜返上去
佢死死地氣兜返我上去之後
我跟返hktaxi 個價俾佢
佢仲要打返俾下個客
講:因為而家個客改左目的地,所以黎唔到接單
俾下個官屌到仆街

的士狗真係快d 收皮啦
你一樣可以投訴佢兜路
聽過唔少投訴成功
call車85折 但要拎正價單你覺得合法嗎?
係呀 投訴完 錢呢?

你地dc9 會回返水咩?
成日顧左右而言他
做人成熟少少,正面回答下啦
比人小足幾頁都係咁

冇人提=睇黎呢到唔少人咁做 真係得啖笑
我唔洗正唔正價我直情唔搭的士改善下你啲駕駛態度唔好揸車㩒電話啦撚樣
咁你講到自己咁正義 你話係都無人知既
的士狗就係的士狗 改不了吃屎
咁你收現金,唔報稅,你又覺得合法嗎?
無電子收費又唔犯法,咁你同大陸人話香港人仲用現金一樣咁落後有咩分別
我又唔可以逼佢,人地唔做就係唔做。
條友 講野令我有一刻以為返左中學讀書
乜都係反問人就當答左,一係就因為a同b一樣衰,a就咁做啦
重話探討問題
佢話佢有報稅都無人知既
咁折頭的又合法? 各取所需姐
你可以民事
咁你又唔答我有無
有報既,報個最低免稅額囉,仲攞埋公屋
DC9 真係對香港無貢獻,零稅收
揸車㩒電話我都反對 好多dc都要靠電話攞單

同件事有咩關係
真係好低質素

咁你又肯答 冇人提=睇黎呢到唔少人咁做既Logic係邊未?
請追post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞