(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
拒載問題唔撚敢答
收皮啦撚樣
咁你兜撚咗路有無扣返錢呀?
淨係講句唔好意思又則則搏袋多19個6呀?
成篇文仲衰撚過中學生作議論文
讀唔撚成書先做DC9
DC9我屌撚晒你地全部老母呀
https://www.youtube.com/watch?v=8ev0TeE58TI
巴打,有冇得講解下點解DC9 唔識路但又唔肯睇地圖,淨係識屌番個客轉頭,點解去嘅地方佢唔識

E 個case 我遇唔小,uber 就冇e 個問題
用 uber個司機閪極最後都留到個負評。
未計受氣,仲要擔驚受怕, 6x 歲司機行唔到直線, 日光日白2點唔夠訓係燈位訓着都算,屌你老母有病駝背肌肉萎縮都出黎做, 上到高速先留意到點解 chock下 chock下, 先留意到個司機成隻攣弓蝦咁揸車 cut緊線, 成程車驚到仆街。
uber有rating,聽講低過4.x 星會出warning有後果
dc9 態度再閪都冇後果
正正因為DC9 係咁既撚樣先唔會再搭的士
寧願等都call uberx
只可以咁講市場永遠是對的
如果似你口中講到咁好係唔會有人取代到你。
如果似你口中咁講對家貴過你又冇服務,你唔需要出聲客會識揀。
又污糟
又冇導航
又唔係架架車有電子收費
報咗稅未?
之前有人話法例準許乘客問折扣,
但唔比司機亂加價,
所以乘客主動問既折扣合法。
司機唔跟錶就非法。
佢第一篇野就on9架啦,佢講句佢唔拒載,佢唔會收貴,就當呢樣野唔存在咁。

全香港得佢一個司機就有代表性,但呢類司機佔少數丫麻。
曬撚氣

成篇野屌黎屌去都話自己無錯 自己無份 唔關自己事
咁你咪繼續做好自己 憑乜撚野去批評其他野

事實就係DC9成個行業起碼9成係閪人
10000個司機得1000個好人 撞到好司機既命中率都低到仆街
去話人點解搭Uber 點解搭8折的 不如幫手檢討下個行業點解咁閪
而且屌8折的你更加要收皮
at least 8折的既司機普遍都好態度過街車 價錢亦更相宜
唔係貪唔貪小便宜 係根本人地做得好過你
exact7ly

一句自己唔會 自己無份 就當個行業唔係咁撚樣
再屌天屌地屌晒全世界
八折的就算閪,車費平d 都gur 少少
而且八折的通常都係call 先有,即係起碼肯定會有人接我張單,唔使係街度俾班DC9 當自己係雞
你講兜路,但其實uber有樣野一定好過dc9就係,如果佢最終行既路線,同原本係app call條路線唔同,你已經可以係app到禁個制申請回款,回番佢兜多左既錢,仲要係一禁即回,cs都唔駛,比著你地dc9,一係扮傻,一係就好撚勞氣至可能叫到佢回水
收皮啦撚樣
結論: DC9應該死全家 唔駛死哂嘅 死8成左右啦 剩底果d先識驚
條友自稱用的士狗立場出發,探討的士狗問題
但事實就係佢話自己唔係代表的士狗
何其ON9
法例俾唔俾你簡客呀?柒頭
DC9 成日出片搵3K / DAY
月入無10萬都8萬
仲有咩問題?
咁嘅話你咪淨係屌又call折又要正價單嘅人囉
你成個post係咁屌人call 85折的做乜鳩??
答番uber 塞車黑面樓主其實知唔知uber 計錢既方法
uber 佢路程計唔算貴, 但係個旅程時間會每分鐘同你收2 蚊/min...你的士錶塞死1分鐘1.3~1.7.仲未計加乘。

開Uber Pet 收多20蚊, 你帶隻狗上車都係多5蚊

佢都冇咩理由黑你面, 再者Uber 有post trip 有咩唔滿意就有CS 衝出黎幫你, 仲想點
的士佬錯就拖埋客落水
Uber 錯就狂追猛打
唔知以為的士佬做義工
其實邊有得嗌 而家係全香港都咁撚憎你地
已經唔知係害群之馬 定 只有少部份的士佬唔係害群之馬
裝左8達通付款未
瀨Uber做咩
Uber 做得好過你 啲人咪用Uber囉
黃子華棟篤笑果陣已經笑你班的士狗啦
果陣有Uber咩 所以咪焗住搭你啲黑的囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞