(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
話的士點點點
又成日搭uber

身體好誠實
一見人打燈就興奮,你cut線離10個車位都地板油衝上嚟。
但係客會比埋個1$
唔計白牌uber, uber taxi 都係受歡迎
講到尾, 成個香港的士模式係現今科技之下已經比下去
uber 可以收信用卡, 所有合理期望係上車前已經清楚係晒個app到, 繁忙時間坐定定係app到揀加錢唔加錢, 揀好晒call 車先落去
點都好過落到去, 傾唔掂又等下一架, 你可以話打上call 台咪一樣, 問心真?
dc係多 但唔淨得dc係咁
你都識講,Uber 其實仲貴過正常的士
但點解Uber 仲有市場呀? 係因為香港地比得起錢既顧客多的是,覺得的士唔好坐

又多司機車入面食煙,勁撚臭

叫你班行家團結啲,咪收折做爛市啦。罷工都搞唔成,不如都係收皮算
又話替更,又話未到下限,又話報足晒
點㗎,好亂呀

咁1毫 2 毫呢
你主動找返俾人未
有無找多過?->主動提供折扣
有無找少過?->濫收車資
如果DC9都可以好似uber咁海鮮價,做咩要截的?貪你車舊唔舒服定貪你只係收cash無得碌咭?我都係搭uber得啦
未到下限就唔洗報稅?
so far既我咩payment 都收
可否俾份稅單大家望下你交幾錢稅?
call8折的嘅人叫壓榨好司機,咁逃稅嘅仆街係咪壓榨緊香港幾百萬人?
唔好意思唔係話閣下,閣下有交嘅,不過無證明咁解啫
咁點生活?
報薪俸定利得?想知多你呢位正直司機嘅事
你慳番啖氣la,港共比得uber搞即係佢地都唔妥而家班DC狗想搵野取締佢地,講到uber收咁貴,你一樣可以去做uber嫁,講到尾咪都係唔想交稅姐 跟足法例跟足程序你收皮la
仲有,答埋毫子問題先啦
係咪有預備咁多毫子㗎
好想知
樓主完美演繹點解大家咁憎的士狗
問你有冇報唔係問你搵幾多啊
係sf搭uber都係香港價 物價香港成個double
香港的士唔算貴 但唔係特別平
自己睇下幾多負皮再講啦

中文5, UK degree & master
好彩唔洗揸的士
我有講有做Uber
Uber都係自己報稅 佢地有無報就唔知啦 可能你係其中一個掛
跟程序去投訴差既司機?
行現有制度成功咩?
講埋哂啲以為有point既廢話
屌的士行家屌Uber屌乘客
自己只係跟足規矩就大大支野
你個啲所謂跟足規矩本身就係基本野
講撚到好撚正義咁
On99
都係個句自爆既唔答
你地可以繼續屌
有call過折頭就收皮下先
正職+taxi
九品的士狗
dc9係原罪 我明白 唔洗曬自己又uk又高學歷 uk學費係咪自己搵?
雖然冇你咁高
但我都係degree
咁報晒正職+taxi未 ?
定係報正職咋
咁正職公司知品知你秘撈

仲有仲有
毫子問題你未答我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞