(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
我的確就係屌鳩班85,唔係屌Uber
就係依家班85狗搶生意犯法照做,
令到班正價‘求’係市場既流動小左,出唔到市場
咁正價‘供’就小左依班‘求’既收入
大佬,我地平民搭「正價的」係要睇彩數,短途唔like、長途唔去、過海就唔知邊度丟低你再叫你轉第二架
先唔講85,我起碼確保有得搭去目的地先啦陷家產
85折都有好多種,你大長途85,有班貨主已經攬晒黎做,佢地想做你獨市咪犯法照做,又唔可以得失班貪小便宜客。

我個人認為又無Uber之下難以生存,係出面班車主,或者老一輩
跟程序? 屌你老母有冇找過一次豪子/唔收果幾豪錢啊
收啦dc9
Uber非繁過海仲平過taxi
根據你#342回應 答我講法
"我身邊都多後生入行依家,相信慢慢會轉變,但要快速轉變都係要政府立例"所以香港人就唔應該Call 85折的
但政府唔立法 我地就黑仔要等時間慢慢改變 容忍兜路 唔過海種種行為

其實你講出黎 自己有冇面紅
好似被兜路叫人 民事追的士錢一樣
不如話叫收費公司追呀
你老味你一定係最低賤嘅dc9 咁撚樣都講得出
我都想立刻會有改變,但現實係做唔到。
好似上面位巴打咁講
即係85的平咗, 仲要肯定去到目的地
啲正價的俾到咩誘因啲客搭

不過我明你係無助到要叫啲客唔好坐85的
set法律嗰班係揸牌嗰班, 你地租咗車點收錢都唔關佢地事
一句講晒,大家都係支那人,唔好金金計較
聽大家講得最多係街的出事多,目前真係唯有用call的app最有效解決,當然一定有人話搞咁多野點解唔Uber
我都明白有時Uber仲平過taxi
我咪話唔講價錢囉
點解我搭的士要睇司機大佬去唔去o個頭呀
咁其實你想點
佢唔想做85的, 但係唔甘心俾85的搶生意
(大部份時間)可以收貴啲嘅uber taxi係無問題的
典型DC9
最好打開車門俾張大牛佢就落車
多用call的app call正價order
樓主係的士界既聖人,獨1無2既清泉。

但同其他9成dc9唔同,即係無代表性
收皮啦的士狗
做好基本事姐。不過睇黎做好基本依到係會睇唔起
唔使交稅係闊佬啲嘅
買嘢揀正價永遠唔買減價貨
多謝你
早兩日搭左程的士
唯一感覺係啊叔(60-70我估)
手車好撚屎
山路騎晒火位
再加隻死人風琴腳(新的士黎)
綠的揸得仲狼過紅的
係啦係啦,總之所有都係個別事件,唔係呢行有老鼠屎
大家記住download 個濕鳩app 正價甚至加價叫DC

利申︰call uber 都唔會call 紅的益你班DC9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞