(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike
你都識講dc行業中真係好多垃圾
10個有8個都DC9,得番2個正常
咁唔怪得人屌DC9
點會揾唔到有有相,有名,有牌
到最後班DC9最叻就係用白牌車 非法黎屌Uber

但講質素你真係冇樣野比得上佢地
係咁講Uber做到我地都做到

你試下諗一樣優點Uber做唔到先啦
呢個行業閪人比例高,真係唔好問點解Uber做得起
某程度上的士佬屌客都有份幫手都唔知幾多香港人受過的士佬氣
app無價 只係for你叫架車用邊到去邊到咁 你用過一次就明白,
目前為止暫時就係最好嘅辦法
exactly,成個post就係樓主不停講自己點點點好,佢係聖人都冇用啦,得一個
同件事有咩關係
依家就係要探討改善 行業問題

anyway call親apps實好人
佢唔會接到唔想要既call嘛
但短程冇人接 態度差都係解決唔到
呢類問題始終都係要發多d牌解決 劣質司機
的確係既 dc阿豬阿狗都做得
你地啲駕駛態度好撚曳啊
唔知係唔係租車唔洗錫住部車啦,揸撚到大開大合chok到仆街
一係火箭咁撚快,唔開口屌唔識收斂,坐你哋車好撚危險啊
大家只坐折的/uber
完全冇交稅已經省好多
跟足程序報稅未啊
而家目前為止最快嘅辦法係咁樣避免
同路人既app 睇你點睇
五㰴電話放司機位咪又係收現金
講經咩
收現金仲可以住公屋,人生贏家
唔係講實咗價同路線咁就收嗲啦
目前為止Uber就係最好嘅辦法
咁咪即係冇提過解決方法囉
其實你係咪認真討論架?
你覺得班害群之馬係垃圾,但你唔諗方法去令呢班人俾人淘汰或者冇得撈
而係講用咩APP
咁我做乜唔直接用UBER????????????????
你俾個理由我啦(除左犯唔犯法呢個問題之外)
你做電子收款唔代表你唔收現金架嘛on9
我身邊都多後生入行依家,相信慢慢會轉變,但要快速轉變都係要政府立例
你想立咩例
唔現金點避稅
係 唔係自己車d dc係咁
但有d皇冠車 本身就係大開大合 唔關腳法事 要慢慢淘汰舊車
可以嘗試主動提出有冇電子收款,好多時我接完客 客落車先問,好彩我有
唔係正更出黎指點江山
即係 intern 話間公司既方向要點走 D 員工要點管理
好撚好笑呀屌你老味
和記call 兜路你都可以投訴
但我相信冇人會咁做 你可以搵下咩黎先
好心想同你討論下
我d comment一個都唔會

係咪我問得差?不過你話返我知
好心想同你討論下
我d comment一個都唔

係咪我問得差?不你話返我知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞