(借ac) 我是大家口中的DC9 從DC立場出發 探討而家DC嘅問題

1001 回覆
104 Like 1485 Dislike

冇定食黨冇折頭黨,個個司機企硬收正價
客想比平啲都比唔到啦
關客撚事
屌你老母dc9找足錢交足税先講嘢啦
攬住你班貪小便宜客梗係服務好。
我一向渣混能的士
原來有法例規管的士車資架?
大時大節天氣差唔加幾舊call唔到車
但平時又可以八五定食call車
冇Uber年代已經係咁啦
淨係話Uber托柒咩
想扮dc9引戰咪出聲囉
唔介意跟足法例收費,甚至的士加價都唔再反對

但相對你要報正收入 交足稅,請問閣下做唔做到?
既然你覺得所有責任全在的方嘅,我無野好講 ,
有供就有求,要做爛市嘅大有人在,的士係個體戶存在,控制唔到
一上的士就會擔驚受怕,又驚西面,又怕走遠路,最後比錢硬係要蝕底比人,算喇,寧願比貴 d 搭 Uber,起碼心情唔會差
慳返啖氣啦
兒登入面dc9就係原罪
呢班人通常都唔係搭的士果班
大多數人都係人咁鬧dc9佢又一樣係咁照鬧
當然小數人真係遇到問題既

我就每逢訓晏咗,或約咗人時間有啲趕,我都係會搭的士既
我真係好少遇到好多人成日所講既近遠唔載過海唔載
而過海唔載我見啲朋友講返通常都係三點幾四點呢啲交更時候應該先會多啲發生
正如每逢iphone windows 一更新,總有班人話有bug有bug,又死機又盛
但我通通都遇唔撚到

兒登根本係乜野交通工具都會鬧
teslun又鬧
女人渣車又鬧
巴士埋站打斜霸兩條線又鬧係阻塞交通原凶
小巴最近裕民坊車死人又鬧
單車撚又鬧路權L
電單車又鬧亂鳩咁攝
大車又鬧成日持住自己大架,大石札死蟹cut線
警車又鬧係狗
電動輪椅上高速又鬧
阿婆馬路推車又鬧

所以樓主睇開少少啦,就算你唔做dc9,你駕駛任何車上路都係會俾兒登鬧
所以駛撚埋呢度啲人,同佢地解釋把撚咩,繼續做dc9就啱啦
DC9 你報左稅未?
有供就有求
所以咪有Uber有折頭黨有定食黨
此post已完
跟程序笑撚到仆街
你揸咩關我咩事 成條街啲的士都重係皇冠
想check吓你有冇報稅
你都識講大時大節Call唔到車好正常…用車需求大增,大時大節的士司機都會放假, 變相小人開工

8號風球call唔到車 大家知咩事
uber 唔會用雞黎同d客做比較
可能有 但最小唔會公開咁講
所以就算uber 海鮮價 貴3倍
我都會坐uber 就係咁簡單
唔好意思,我唔係正更,無其他人搵咁多
的士供求問題加價係無問題既話,咁就唔需要立法規管車資

所以dc9咪繼續諗盡辦法賺錢 繼續loop落去
咁係咪你俾錢換晒所有新的士?
咁你問稅局
咁問返你本人呢
你有冇報稅
多謝你,我又可以喺Uber Taxi做貴價單
所以咪唔搭的士搭Uber囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞