大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
主要考慮續航同輕有冇推介

xps13

有好多個細型號 應該揀邊個

同x1 carbon差唔多,但我怕dell無咁襟用,兩者差幾百
HP 14 (i5)
各位ching 點睇?

Hp 機散熱好差
電腦白痴想問呢部夠唔夠文書上網睇電影?

睇graphics應該ok, 不過部野睇落好重

返兩個月part time都有幾千銀啦 唔好慳呢d 錢
AppleCare 係由幾時開始計
落單個日定拎機個日
仲15 16 緊
聽日去poly roadshow

apple 定 x1c 定 surface lap
仲15 16 緊
聽日去poly roadshow

apple 定 x1c 定 surface lap

聽日都去polyu roadshow, 算啦我要x1c, 返工用又pro

返兩個月part time都有幾千銀啦 唔好慳呢d 錢

分期又得,使咩咁慳
Shitty(Staff only) –Apple, HP, Lenovo
想問 coding 同 programming MacOS 定 windows 好D ,諗緊 mbp15 定 yoga 720 15

你唔寫ios app就咩都無所謂啦
寫既話就一定mac

咁我買 yoga 720 15
最衰大學優惠冇呢部得13吋,焗住要去黃金買

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

重鬼死,帶黎周圍走好慘

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

hp同dell, 信心危機

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

我記得year 1入lib見到一排HP機死哂果下

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

以前乜都唔識老母買hp 廠機
淨係上網睇片2星期就壞比老母屌撚死
printer 又係 印過幾次就已經開機自動關 又load 唔到file 仲要重印幾次

寧願唔用電腦都唔用hp

巴打都係返下工再分期買好少少既啦
LM

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

printer 又係 印過幾次就已經開機自動關 又load 唔到file 仲要重印幾次

寧願唔用電腦都唔用hp

hp同dell劣評如潮

貧苦學生哥無咩錢

你話ok 就信你喇巴打

一定好快收皮

打死唔用hp 野

寧願唔用電腦都唔用hp

hp同dell劣評如潮

另外post有個巴打話佢係某間做internal product line, 話啲ownership program啲機係維修機repackage過。我懷疑係依兩間之一
我有冇睇錯
polyu lenovo 型號少過其他U嘅
迫人返過去科大買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞