大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
cs狗買黎做功課

xps定surface pro定thinkpad好
各位 Ching 點睇呢部 DELL Inspiron 15 7567
https://www.hknotebook.com/np17/m.hkust-dell/pcs-info?pid=ins_15_7567_i7
搭單問
cs狗買咩機好
Mcp 買13' 定15' 好,平時會打下機同睇劇

但15會唔會太大部/重,Lecture擺得落?

擺實擺到 13都嫌重

另外打機係笑話
去edu store買 已攞機 mbp 13' tb 256
各位 Ching 點睇呢部 DELL Inspiron 15 7567
https://www.hknotebook.com/np17/m.hkust-dell/pcs-info?pid=ins_15_7567_i7

2.6kg 用耐咗 就唔會想部腦番campus
屌 有無人買surface laptop?
我今日過左數比佢 佢send email confirm話要9月25號先有得拎
On9?我咁早比錢做乜?
見個個好似唔係買MAC就買SURFACE
有無人好似我咁傻直吊左部X1C

大家點睇部lenovo miix 510, 完全係平價版surface pro, 仲要包筆包keyboard, 超抵玩.

但網上評價一般,求屌醒
poly應該用邊個email去ms個education store買?
connect email 用唔到嚟買
ACEC Coupon可以點用?
想買mbp+ipad
係咪買macbook拎ACEC Coupon再買ipad會平d?

push

我都想知

攞機除左學生證仲要攞咩?
佢話有封email 但我見唔到
各位用開imac巴打想問下佢個harddisk係咪真係好慢 一定要加一千upgrade個fusion drive
poly應該用邊個email去ms個education store買?
connect email 用唔到嚟買

唔撚係掛
留名等21號攞機

咁快有得拎,等左幾耐?

本身用開mac, 亦都有部surface 3, 冇等大學優惠都買左部x1c 番黎做嘢
諗緊買mbp 15定XPS 15好?
去edu store買 已攞機 mbp 13' tb 256

我加咗ram要下星期先有
ideapad y720有咩缺點

同問,想買lenovo

我見好撚重喎

3公斤
不過打機好似幾正

除咗呢個缺點同埋佢係lenovo
好似真係幾抵, 同埋我唔介意重
有無用過嘅分享下啲QC同保養靠唔靠得住

部lenovo 6年都未打柴

你係買邊一部? 以加d機 愈出愈唔耐用
thinkpad x270 i5
而家6000抵唔抵屌
thinkpad x270 i5
而家6000抵唔抵屌

x270 Vs insprion 7460 點揀好

打機睇劇就咪MacBook pro啦
諗緊買mbp 15定XPS 15好?

+1

打機睇劇就咪MacBook pro啦

或者macbook 都夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞