大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
cs狗買黎做功課

xps定surface pro定thinkpad好

cs就macbook啦雖然好多setup之類都係係linux windows做 而且macbook又癈啲
但有啲嘢得mac做到 例如run ios emulator又或者native run bash之類
寧願可以支援到要用嘅所有platform 都好過買勁啲但之後唔啱你用嘅

(又或者買xps13再hackintosh但依家仲有幾多bugs同係notebook唔太穩定)
Mcp 買13' 定15' 好,平時會打下機同睇劇

但15會唔會太大部/重,Lecture擺得落?

打機睇劇就咪MacBook pro啦

或者macbook 都夠做

認真?
真心一問 surface laptop 8gb. Ram 打唔打到機 如果而家買要幾時先有得拎 想即買即有
想買dell 嘅notebook budget 大約4- 6k
主要for 打機,睇片,有無巴絲有好推介?
想買dell 嘅notebook budget 大約4- 6k
主要for 打機,睇片,有無巴絲有好推介?

應係7460
有冇人科大
想買dell
想買部ipad pro 同筆 5200
有冇notebook既尿袋推介? 買左xps13
張coupon 有乜用?有用嘅話打算平放
屌你老母shitty
得staff有ownership program
真心一問 surface laptop 8gb. Ram 打唔打到機 如果而家買要幾時先有得拎 想即買即有

9月25 26號啦
我訂左
thinkpad x270 i5
而家6000抵唔抵屌

抵屌 大學機只適合買低spec機, 高spec機同出面差唔多價
諗住買 yoga 720 15吋, 佢又冇平,焗住出去買
屌你老母shitty
得staff有ownership program

On撚9
去edu store買 已攞機 mbp 13' tb 256

我加咗ram要下星期先有

感覺8GB夠用
shittyU 唔係要托人買機下嘛
BSE 買咩機好
如果淨係autocad 果D 既話surface 用得順唔順?
NSP 同surface laptop 比較既話
見個個好似唔係買MAC就買SURFACE
有無人好似我咁傻直吊左部X1C

第一日第一個鐘我就買左
而家6000抵唔抵屌

x270 Vs insprion 7460 點揀好

我買x1 carbon算,mon大,又輕
而家6000抵唔抵屌

最平係320 買唔買得過
Ipad mini 4 抵唔抵
Pro 拎出街又重
Pro 拎出街又重

抵既
不過ipad 仲J wo 9.7吋
5百幾g
幾好J
而家6000抵唔抵屌

thinkpad有320??
Pro 拎出街又重

抵既
不過ipad 仲J wo 9.7吋
5百幾g
幾好J

重到手都斷
而家6000抵唔抵屌

thinkpad有320??

係ideapad 3500有交易 不過唔知有冇伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞