大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
想買呢部(唔係OWNERSHIP PROGRAM入面)
讀ENGINE ,想要TOUCH MON同埋可以有支筆寫野
SURFACE 就唔諗了,係驚佢個保養
呢部HP我計過就算加到3年保都係6K7

e 粒 U 慢到 pk wor

唔打機
X1 CARBON有TOUCH MON既話真係狗沖
可惜冇

Intel graphics

ultrabook 行intel graphics有咩問題

小學雞睇電腦淨係識睇spec
家陣人地賣點係360 two in one
戇鳩仔
MacBook Pro 13 tb 同普通 MacBook Pro 13點揀好?
可惜冇

touch有咩用

用過返唔到轉頭
可惜冇

條傻仔淨係識睇spec
佢撚識咩叫ultrabook
想買miix510朋友,部機本身冇問題,我自己用緊,睇下你是否需要平板二合一,128g ssd唔係好夠用,我灣電買512g 都係7千,我覺得至少都要512啦
想買miix510朋友,部機本身冇問題,我自己用緊,睇下你是否需要平板二合一,128g ssd唔係好夠用,我灣電買512g 都係7千,我覺得至少都要512啦

至少要256至岩
可惜冇

條傻仔淨係識睇spec
佢撚識咩叫ultrabook

上面仲好笑
部HP notebook行i5-7200U都話慢
明明粒CPU己經有足夠能力去應付大部份野
我有冇睇錯
polyu lenovo 型號少過其他U嘅
迫人返過去科大買

我都係今年有齊兩邊quota
其實i5-7200u同i7-7500u分別係咪真係唔大

正常應該係FEEL唔到

唔打機

1.63 kg好似有D重
同埋好似冇講用到幾耐

正常應該係FEEL唔到

intel hd同iris分別仲大d
買i7應該係為粒iris plus

正常應該係FEEL唔到

7500u好似都係hd 620
買部2到2.1kg番學會唔會好重?正常係幾多?
想問下買iMac係咪都會跟機送magic Keyboard mouse嗰啲?

正常應該係FEEL唔到

7500u好似都係hd 620

直頭一樣都係HD 620
結論:唔好哂錢買/升級i7-7500u
買部2到2.1kg番學會唔會好重?正常係幾多?

拎2kg返學你一定會後悔
想問下巴打e部機底唔底屌
hk $8200 有 gtx 1060

https://www.amazon.com/Acer-Predator-Helios-GeForce-G3-571-77QK/dp/B06Y4GZS9C

重到

海外ship+冇保養
poly 11k有1060
想問每人可以買幾多次?
有無限制?
利申玻璃U

唔打機

同埋好似冇講用到幾耐

用到9個鐘 問過hp
咁又唔想m$ 又唔想成皮野買部機 就唯有重少少
i 大 / space 幾時出?

唔打機

同埋好似冇講用到幾耐

用到9個鐘 問過hp
咁又唔想m$ 又唔想成皮野買部機 就唯有重少少

部機係OK,但重1.6 kg我就真係接受唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞