大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Lenovo y720 有冇HDMI
最輕係唔係MacBook
求指教
想用黎上網睇note jot note 睇youtube
想唔太重/ 唔lag
有咩型號推薦
Lenovo y720 有冇HDMI

我見ownership嗰頁寫得type c
如果多數文書用 (word, pdf)、上網、間中睇工戲
唔打機
Thinkpad x270 同 macbook air邊部好
如果多數文書用 (word, pdf)、上網、間中睇工戲
唔打機
Thinkpad x270 同 macbook air邊部好

thinkpad for sure
macbook air 解像度太低啦
我想食有冇usb呀 harddisk呀果D賣
見網頁好似無
係咪行booth先有?
買xps13定surface pro好d
諗緊好唔好街買, acer predator係咪伏
我想食有冇usb呀 harddisk呀果D賣
見網頁好似無
係咪行booth先有?

出去電腦鋪買啦
求指教
想唔太重/ 唔lag
有咩型號推薦

會唔會做文書野?
唔會買ipad 加隻筆
會就買部2 in 1 notebook (eg. Lenovo miix 510/surface pro)
jot notes 有touch screen 用到筆方便好多
要買打機 notebook 識買一定買淘寶
又抵屌又勁
如果想寫code有邊部推介?
買xps13定surface pro好d

等我聽日打去CCCU ownership個hotline問下佢幾時出先...
買mba不如mb
TN panel狗也不屌

mba mb performance 差唔多

2017仲買mba我覺得唔值啦
過氣硬件
除非二手平平地玩下

兩個我都覺得唔值
效能上又唔係差好多
係睇下budget 多定少
同埋個mon 係唔係覺得好緊要
多就MacBook + USB adapter
少就MacBook air
求指教
想唔太重/ 唔lag
有咩型號推薦

會唔會做文書野?
唔會買ipad 加隻筆
會就買部2 in 1 notebook (eg. Lenovo miix 510/surface pro)
jot notes 有touch screen 用到筆方便好多

就呢個
唔該巴打
carbon 1大家點睇
carbon 1大家點睇

一部好好既Ultrabook,但岩唔岩你用先
如果想寫code有邊部推介?

想讀CS既,買MBP定T470s好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞