大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
見好多想買apple的問tb/ntb有咩分別
認真既然攞成萬蚊出黎買一部電腦
不如再用少少時間爬下隔離mac po了解下

讀咩科,用開咩軟件,打唔打機都有可能左右到你個決定
當然最重要係budget啦
除非一萬幾千對你黎講好小事唔啱咪買過部
做文書,睇下片,執下相,唔打機
MacBook Air 128gb 好定Surface Pro i5 128gb好?
跟學校買Surface pro包唔包keyboard?

Topic ended

如果jot notes多係咪後者好啲?

好十萬八千倍
唔包keyboard

買乜都唔應該買垃圾air
打電話去問話hku space冇做優惠
真定假?

hku space 當係ive 個d lv. 冇ownership programme.

所以我好亂
諗住踩上去問
其實我係part time 學生
係咪可以慳腳骨力?
T470定係surface laptop好

冇得比
講輕講薄講靚mon講電量都係surface laptop
MacBook Air 128gb 好定Surface Pro i5 128gb好?

Topic ended

好十萬八千倍
唔包keyboard

樓主係咁踩mba 抬高mbp 真係好咩?

Topic ended

好十萬八千倍
唔包keyboard

事實mba係垃圾
我知你用緊 傷到你心但係冇計

加多5舊水買x1c / 平平地x270 > T470

surface laptop好似話質地好易污糟
有無poly巴打放mx master 2x?

SURFACE PRO得4gb ram咋喎
你咩BUDGET呀
買XPS13買X270都唔諗佢啦

加多5舊水買x1c / 平平地x270 > T470

surface laptop好似話質地好易污糟

點解x270好過t470
有無poly巴打放mx master 2x?

有咩??

SURFACE PRO得4gb ram咋喎
你咩BUDGET呀
買XPS13買X270都唔諗佢啦

Budget 8000樓下 有冇其他好用嘅tablet介紹下?
有冇hku人今日攞左printer係唔係分開第二日攞?

追下post啦 拎電腦個陣會有張換領卷,之後自己再去拎

我上佢個網睇返,其實即日拎都得

唔會啦
買電腦deadline幾時?

讀到大學咁大個人都唔識自己上網睇下?

網上10月31
現場間間唔同
真定假?

hku space 當係ive 個d lv. 冇ownership programme.

所以我好亂
諗住踩上去問
係咪可以慳腳骨力?

如果係full time既hku space就肯定可以去hku買,因為前幾日已經有客係咁
Part time就唔清楚
XPS13 仲買唔買過
今日去睇但無貨 要等一排
家下諗緊等唔等 定買第2部
下星期一開學
真定假?

所以我好亂
諗住踩上去問
係咪可以慳腳骨力?

如果係full time既hku space就肯定可以去hku買,因為前幾日已經有客係咁

thank you 巴打
真定假?

所以我好亂
諗住踩上去問
係咪可以慳腳骨力?

其實上年ive都有owership
hkuspace fulltime係可以去hku買

用緊,唔覺個mon有咩點
7千買部入門Apple 其實唔錯

Apple根本就唔係比窮人用
唔好講air ,底配都唔抵玩
見到買最平既apple機真係

以前就話air輕
而家連部macbook pro都做到有air咁輕真係諗唔到仲有人買air

如果air個mon有retina 我真係會考慮
但,可惜沒如果
狗也不屌

Mba13 retina咪即係mbp13底配囉
但個價貴左之嘛

唔係個個都要retina既
我女朋友話睇唔出retina同mba個mon 既分別,所以就買左mba
價錢都係一個好重要既因素

盲左?
行埋一睇好撚明顯wo
btw mba用緊上兩代cpu 同mbp13底配唔同

呢個肯定條女鳩up啦 等如巴打同金城武會唔會差唔多

條女要驗眼啦

Topic ended

好十萬八千倍
唔包keyboard

事實mba係垃圾
我知你用緊 傷到你心但係冇計

mba講效能唔夠mbp
講輕便又唔夠mb
都未計mba隻垃圾moon

我自己用緊mba都係咁話
有冇Fujitsu機

用緊,唔覺個mon有咩點
7千買部入門Apple 其實唔錯

Apple根本就唔係比窮人用
唔好講air ,底配都唔抵玩
見到買最平既apple機真係

11吋mba都唔知點用

11吋好屈機喎
以前返學用黎純文書word ppt
又輕又薄效能好,搭車用好方便
個mon就算啦

當mb死?

以前邊有Mb
再講mba11都收左皮啦

係成個mba都收得皮
apple為左昆窮人錢先仲有mba存在

唔係已經停產,等賣斷貨?
真定假?

唉!我讀City都無!去咗poly同Bu問朋友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞