大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
有冇人留意到surface laptop應該有typo
i5 8gb ram 128gb ssd $7478
i5 8gb ram 256gb ssd $9152

128gb ssd 嗰部應該係跟4gb ram

有冇ssd架

有1TB + 32GB SSD
Intel Core i7-3610QM
8GB Ram
Nvidia GeForce GT 650M

我部機2012年買,原裝Win 7,但係一上左Win 10就慢到一個點,明明依家啲notebook個spec都差唔多,唔知點解會咁

上win10有無洗機

差好撚遠wo 巴打

有洗呀
差好遠咩 我見最新個series又係i7+1TB+8GB RAM以為一樣
咁巴打推唔推薦買返Dell Inspiron 17 5767 (i7)?
https://www.hknotebook.com/np17/m.hku-dell/pcs-info?pid=ins_15_5767_i7

雖然都叫i7
但2012到而家已經過左幾代

另外裝完windows 有唔check 下system tray 係咪長期有無謂嘢開住

依家用到7系你仲係3系點會差唔遠
而且12年用ddr3 ram 同依家ddr4 都差唔少啦
何況你GT既display card 呢

講左好耐
好多巴打去問過好多次
佢真係有8gb 128 嘅config
十分神奇 出面任何地方都買唔到
所以其實十分抵買
year1未有學生證可以點買?

Offer letter....

姐係冇得上網訂?
I 大同CU 都仲未有
用緊Dell Inspiron 17R-SE-7720
3/4年前左右用萬零蚊買
明明spec好好,唔知點解慢到仆街
想換機,有咩推介

有冇ssd架

8GB Ram

我部機2012年買,原裝Win 7,但係一上左Win 10就慢到一個點,明明依家啲notebook個spec都差唔多,唔知點解會咁

上win10有無洗機

差好撚遠wo 巴打

有洗呀
差好遠咩 我見最新個series又係i7+1TB+8GB RAM以為一樣
咁巴打推唔推薦買返Dell Inspiron 17 5767 (i7)?
https://www.hknotebook.com/np17/m.hku-dell/pcs-info?pid=ins_15_5767_i7

雖然都叫i7

另外裝完windows 有唔check 下system tray 係咪長期有無謂嘢開住

牙膏廠呢幾代進步左幾多?
想買dell notebook 有小小酬勞
https://t.me/HiimSak

有冇ssd架

8GB Ram

上win10有無洗機

差好撚遠wo 巴打

有洗呀

雖然都叫i7

牙膏廠呢幾代進步左幾多?

自己去睇下3610qm同6/7代既u系跑分再講
其實仲好撚勁,如果淨係文書,睇片
但你話打機,執相執片
你望下部機咁多年無清塵?散熱唔好搞到粒u降頻?
space 係咪可以直接用 hku 果個 online 買?
想問下ownership d notebook 係咪已經包左word excel 個d
同埋有3年保養?
想問下ownership d notebook 係咪已經包左word excel 個d
同埋有3年保養?

正常學生都有得免費down word excel la on9
同埋有3年保養?

正常學生都有得免費down word excel la on9

咁alumni有冇得免費down?
同埋有3年保養?

唔係好清楚
唔該曬巴打

講左好耐
好多巴打去問過好多次
所以其實十分抵買

係啊,係ownershio先有得買

講左好耐
好多巴打去問過好多次
所以其實十分抵買

128gb SSD 唔好再細d
Sorry呀 各位巴絲
想問shitty學生係咪可以出返去
仲儲定錢買返部腦
poly alumin要咩document proof?
poly.fm未有學生證可唔可以買住?
已經order左macbook pro no tb 13" 先走嚟睇post
想知apple機會唔會都係舊零件砌出嚟賣㗎?
有啲淆底
Sorry呀 各位巴絲
仲儲定錢買返部腦

跟cccu囉
Sorry呀 各位巴絲
仲儲定錢買返部腦

跟cccu囉

cccu都係得apple🤦🏻‍♂️

講左好耐
好多巴打去問過好多次
所以其實十分抵買

128gb SSD 唔好再細d

有256,嫌細可以買256
已經order左macbook pro no tb 13" 先走嚟睇post
有啲淆底

巴打幾號攞
poly alumin要咩document proof?

Alumin有張證咖嘛下話
學校個張信用卡都得
有啲淆底

其實apple係美國佬公司,佢地對學生一向特別好,有優惠有咩出奇,而且咁大間公司賣翻新機一定寫清楚,唔係佢俾人唱一唱市值無左幾十億。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞