大學notebook ownership 集中討論區

1001 回覆
14 Like 3 Dislike
Ipad mini 4 抵唔抵
Pro 拎出街又重

抵既
不過ipad 仲J wo 9.7吋
5百幾g
幾好J

重到手都斷

打錯 係4百幾g
咁mini4都近3百g 啦
話說printer係咪攞機個陣攞埋定點?
BSE 買咩機好
如果淨係autocad 果D 既話surface 用得順唔順?
NSP 同surface laptop 比較既話

有冇呢科既巴絲解答下
買mbp 13(2017)定 mbp15 (2016)好?

利申: fm
shittyU 唔係要托人買機下嘛

On xx. Alumni 都無。

兩部都係 8 gb ram, 256 gb SSD
舊一代大唔大機會係翻新機
想問送既第一部all in one printer駁唔駁到落macbook到

chipset 一樣?
ideapad y720係咪翻新機
個型號都算新
有冇人科大
想買dell

我都係想買dell
本來想直屌mac但朋友話mac讀IT唔好用
有冇人科大
想買dell

我都係想買dell
本來想直屌mac但朋友話mac讀IT唔好用

Mbp讀it好用啵
係X270同T470之間,我揀咗T470。
因為mon大啲,有display card,全SSD,而且只係重少少。

另外科大嘅師弟師妹們,你哋覺得個Windows唔ok嘅話,可以去學校ITSC個網頁download個enterprise edition重裝,之後可以用條key register或返學校連wifi登記。同埋唔好買MS office同anti-virus,ITSC有office 2007、2013同2016,anti-virus就有F-secure,全部都係free。

https://itsc.ust.hk/services/general-it-services/procurement-licensing/download
thinkpad x270 i5
而家6000抵唔抵屌

x270 Vs insprion 7460 點揀好

我買x1 carbon算,mon大,又輕

最平係320 買唔買得過

thinkpad有320??

係ideapad 3500有交易 不過唔知有冇伏

買Lenovo 多數都係買作個thinkpad 個keyboard都係好好用
各位巴打點睇 Hp pavilion 14 bf i5
只打lol

chipset 一樣?

13: 2核 i5 2.3Ghz
15: 4核 i7 2.2 Ghz
想問問

chipset 一樣?

13: 2核 i5 2.3Ghz
15: 4核 i7 2.2 Ghz

好渣?
想問問

可唔可以upgrade 16gb ram
有沒有單買Apple care?
想問問

可唔可以upgrade 16gb ram

RAM同SSD 都焊上老母版
有冇人想放Logitech spotlight
有意請tg: https://t.me/StephenL

有冇人想放Logitech spotlight
有意請tg: https://t.me/StephenL

遲d 再問啦, 都未有人拎得
X270 Spec都唔差,同X1C,XPS13某D配置一樣SEPC?
係重DD,不過平幾千
認真一問。諗住買部機for上堂,文書同睇片用途,邊部好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞