[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
好用 新手向 安全
有 漂左兩次見人啲片洗一次都會變白 自己洗完就冇分別
另外買左藍色護髮素 但驚用完個色變綠
LEBEL IAU Cleansing Relaxment 乾性舒緩洗髮水 呢隻?
樓主有冇聽過京喚羽熱導電髮 係喺姐係類似負離子+個保養treatment
1. 漂唔夠 如果你要到白果d 唔止兩次

2.隻紫色洗頭水唔夠力【小d 機率
cleanment 先
都係電同treatment..

因為好多牌子都有成set 電髮既護理 包括pre

同埋 完曬再落既野

perm,同treatment 【其中d 會間左係入面做
樓主洗剪一次收幾錢?
Treatment真係有用?之前試過巴西焗油但過兩個星期就已經冇效果。
有冇d用完唔會太硬 拎黎造型既髮泥推介?
但唔硬既髮泥 係咪即係好易散
treatment 保養係有
但對應情況

如果你講緊你 巴西覺得無用

咁你d 頭髮應該係比較健康 唔多chemical 或者係有天生鬈
頭髮打橫生係咪只有勤鏟呢個方法?

想問下呢種前陰係唔係平陰碎碎地咁?
同埋前陰要點樣整到佢咁?
想問下r3 system b5焗油同 dr jr tokio 焗油有咩分別
髮尾咁爛法做邊樣好d

點睇泡泡染?以前去電個髮型師問我個頭搞咩黎 好似泡泡染好差咁
壓貼燙
輕身少少既cutting 然後gel
主要成份 唔同

dr jun 滑d 手感細d 個感覺薄d
b5無咁滑 但韌d 飽和d

我會覺得b5全面d
但dr jun 就岩岩做完個feel,好明顯既
點先知個髮型師有無料到?

你地係咪好憎只係剪頭髮ge客?

最多收過幾多錢貼士?
我髮型白痴,可唔可以解釋點壓貼燙?
聽落好似好傷髮根?
本身l'occitane 洗護,兩三個月會燙染一次,頭髮一直好多毛燥,追完post打算轉用lebel lycomit洗頭水+serum護髮素,請問巴打適唔適合?
非常差,而且手感會漲 d 頭髮,
漲漲鞋鞋咁
其實而家有無料到既定義好廣泛

如果我自己 黎講就希望大部分既技術同髮型都可以有系統咁處理到

500 hkd
唔憎
但會怕唔gel 唔想搞 唔想剪短既人但想轉髮型

然後同佢傾完 怕佢覺得好似說服咁佢 所以有咁既感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞