[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
可掂頭皮 好舒服 有用過
想問埋我朝早返工前
就咁用清水洗下個頭
咁又需唔需要用護髮素?thx
無接觸 過洗頭水 可以唔洗
有咩方法可以令啲成日染受晒傷的頭髮,變到好似kayan9896望落咁柔順仲有光澤?求好用產品推介

超級多白頭髮點染好?
超大波浪係咪好難電?
唔該晒
styling 加日常保養
你本身有天生鬈定?

你平時點打理?

超多白髮 【淺色比較好
.超大波浪 【最好頭髮粗身挺身咁就對吹頭既需要技巧無咁高

如幼 比較依賴吹既技巧
係天生鬈,每一日都用髮膜,但似乎冇乜效果
平時一洗完頭即吹到8成乾
咁要有電直過d 頭髮先會好手感d
染咩色最後先唔會甩到mk金
焗油邊款好 willborn b5 keratin 京喚羽
有漂過 要染深 .
或者係 逐步染深【 即係佢搽左一浸 再搽多浸

b5,好d 個人睇法
男仔短髮應該揀wax定clay?
想問如果染髮就咁用Shiseido wbe色可以溝咩色令個頭霧啡D?
Hello
男仔短髮 平時速剪側邊多數鏟青
想問呢 點解好似過兩個星期 側邊啲頭髮稍微長少少就叉哂出嚟? (有少少打橫生爆炸feel)
係要朝早起身吹頭啲頭髮先會向下/比較貼住個頭
定其實係髮型問題?
其實電髮有冇邊隻藥水推薦 我見價格可以差好遠
Shiseido paimore R3 system Napla Curling Lotion
我係兩腳。
韓版

有一個係淘 一個係正韓

正韓係朋友幫手買
不過淘果個都係搭人單 【正品黎

不過一個殘字 一個英文

差唔多價錢 但個feel 爭得遠英文成件事靚好多
粗頭髮 會wax

幼一定係泥

粗可泥可wax 唔同feel
如果無漂 直接pa 會靚 過你打算用wbe

用pa 會做到dd 你睇色板果d wbe feel

目標色+你而家既底色= 你既新髮色

所以如果你無漂 黑色頭髮或普通深啡底

pa,可能會岩你d 同埋唔好太高雙氧
有兩個原因

一係本身真係咁彈 個髮質 果個轉角位生長就向外爆
同埋佢可能剷得高 爆得仲明顯

第二個就 如果你個髮型本身好短 【整體
會更明顯
如果 男短電 冷燙 我建議歐洲藥水

雖然 都係卷既排位或技巧重要

但 歐藥水果d 會挺身d
多謝你嘅解答

可能兩個原因都係 我唔係好清楚

咁想問如果想解決

係應該換髮型,定係去做嗰啲服貼燙/用軟化劑?

因為啲頭髮成日叉出去感覺唔太企理同唔係幾好睇
Simon?
換髮型 同服貼都係一種方法 係可以留返長d 或者再轉轉個形

一係你t 個頭黎睇下 置頂有
ys
好啊唔該你先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞