[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
最後去染咗帶啞免嘅深啡

髮型師叫我一個禮拜用兩次去黃洗頭水,喺佢到買咗枝,但係唔係樓主有介紹過嘅牌子

係咁嘅樣嘅,請問樓主有冇用過?驚呢個唔好用
咁噴髮膠呢 輕身啲 除左loreal仲有邊個好
係長頭髮呀
潤少少護髮素有咩介紹
正常唔會有斷層 就算keep 住夾

paimore 電髮

kk t 角蛋白 係巴西焗油類【包膠

對付新生髮頑強天生鬈無咩效果 唔long last
幼髮質就好dd au

京喚羽 正常保養焗油黎
呢個牌子ok 既

不過你無漂過 其實係無用
智商稅

左一左二其實都好輕 如果你本身都用緊佢地既話

我寧可你噴小d 或者唔好咁近 【spray 本來都係拎好遠噴
lebel skilliy repair

或者其他大牌標榜滋潤

drjunior
milbon
x treatment
髮質硬長咗就會向兩邊炸開, 除咗兩邊鏟短
係咪要電?
講漏咗我男
yes 壓貼
好 兩支都有用 謝謝你
硬嘅我都有用bedhead Tigi 同埋 Moroccanoil
見Milbon香港都開始有噴髮膠 遲啲試吓先
Moroccanoil 唔建議用
剪開barber shop side part mid fade,想留長少少剪MC頭,想問下要留到幾長,同埋要剪到點先得
Why!
barber 一剷就好貼 但果d 款唔係貼款

或者你比佢睇 如果處理唔到就唯有。。
頭髮d 質感 後尾會變到好似膠膠地咁
難乾 唔索水 咁
樓主想請教
我長頭髮 頭髮幼,攣,毛燥 同埋易甩
我喱排染左同漂左highlight 跟著個頭就更加毛燥
我想整順滑有光澤問左幾個髮型師 有人又叫我做直療 有人又話漂左做唔到直療要做ktt treatment , 有人又叫我要做京喚雨
想問下到底點搞好
定其實簡單去做負離子算
一直用緊body shop ginger shampoo都無事
但呢排都有差唔多情況同痕
樓主有冇洗頭水推介?
Davines 隻calming shampoo 好唔好?
用去黃洗頭水洗完啲頭髮好似冇分別咁都仲係好黃
有咩技巧係洗完出嚟有改善
準備移民 想平平地買個鏟髮器
有咩推介?(日韓泰買都得)
直療同負離子一樣野黎
【藥水類】 針對天生鬈 非漂

kkt 角蛋白順直 女神treatment 果d
【係同巴西類似既野】
漂過既

京喚羽
正常保養treatment

懶d 既方案
一次過做 kkt 角蛋果d

【如幼天生鬈都可以一次過做 不過呢類 對新生髮無漂 如果極天生鬈 會好快復原

如果天生鬈極硬果d
我會挑返d highlight 出黎 新生硬天生鬈既用藥水做

漂過用返kkt,果d
姜果款 好乾

davines 都會有呢個問題 都係太勁

你用果d 牌子 兩個都係奶野果d

lebel 轉左一排先再決定
有無漂先

如果漂唔夠 其實效用不大
去到再睇下

Panasonic 有d 都幾好用 千頭或就千頭果d

我唔知日韓泰賣緊乜

不過我諗p牌都易買既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞