[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike

呢種奶茶色唔漂可唔可以做到?
skilliy repair
直上只可以近似 無咁灰
想問下乾髮用直髮夾可以用咩抗熱?
ats嗰隻好稠好似唔係好適合乾髮用
果隻濕髮搽 吹乾
乾噴再夾都有 既

但一般落呢d 都建議係濕髮開始

你乾 唔勻 一夾又殘留係夾 又會做唔到係底層既保護
有時唔勻一夾仲會特別果個位甩色 聽日影比你
男仔如果平時係gel類似side back
兩個星期就會去剷下左右同埋後面
係咪唔適合電髮?啲頭髮唔gel好塌好難打理
樓主點睇間間salon農歷新年要加錢呢點事
我頭油好多 日日都要洗兩次頭
有冇咩洗頭水可以改善呢個問題?
但係我頭皮又好易敏感生頭瘡
電係上面果d 頭髮比你好打理d 唔洗點gel,都有個造型

同青果個部分唔會過有咩抵觸

如果鐘意自然d 效果好d 建議電既時侯 可以令中間個鬈紋緊緻dd 【當然明點解就會明 某部分既位置
過往文化

以前就因為真係多d 人 係過年期整

一定要過年前咁果d 所以會加

其實而家都無話特別一定要過年前 一定要整頭

甚至有d 初二初三就開了 而家
本身用緊咩洗
樓主想問嚟緊想買直髮夾glam palm gp225你點睇
咁點樣電會比較好 有冇類似嘅圖可以睇吓
未電過 驚唔係好識同髮型師溝通點樣電
如果係可唔可以搵你整?
50惠防脫髮控油果枝(藍色果枝)
之前醫生有suggest用萬秀倫敦瀟灑洗頭水
天生頭髮幼細 又軟
平時剷開兩邊 後面斜剷 頂剪碎 留陰
想改一改髮型 有咩適合
想問下近年開始個陰會有罅
好似開始唔密咁
本身幾年前已經M額但都冇事
想問下咁樣係咪代表頭髮開始少/脫緊?
剪法關唔關事?
想啲陰密返有冇得救
想問巴打
我係女 油性頭皮 一直用緊超市買嗰啲洗頭水 成日覺得洗完頭第二日pat陰已經有少少出油所以好易塌同時啲頭髮好硬同好難打理 但去完salon洗完個頭就會順滑返好多
想問有冇好嘅洗護推薦見你啲post都係推薦lebel嘅滋潤洗頭水 但我驚我油性頭髮用會好易出油
ps我髮質應該係唔差的 純粹想要隻洗頭水係可以令我啲頭髮順滑啲同時唔好咁易出油
男女 長短 希望用途或效果係
有類似既圖都無意思
有就一定有

因為 你唔會知 一把頭髮 個卷 係佢自然呈現底下 邊度會緊緻d

【除左 刻意電中間位果d eg. 錫紙 紋理,果d

可以

置頂有t
用lebel lycomit 紅色洗一排先

50惠唔得啦。。。。
直接t 相黎 睇下點搞
置頂有
兩者都有可能 最易分既係

你由頭頂開始 一少執拎出黎睇下

佢疊唔疊到去你個陰既部分

然後 再靠前dd 【陰方向】
又拎起一執 然後慢慢 放落黎 又睇下疊唔疊到前面

再做多次

如果三次都係無野疊到個陰 咁一定都關剪事

因為兩者都有可能

查證cutting 可能會易d
如果問題唔嚴重或只係發生個陰度

你好大機會係短陰或有dd 高額

我建議可以考慮朝早剩係洗個陰

或者 係向 陰下面既皮膚著手

好硬好難打理 去salon洗完又順滑返
咁你屋企隻洗頭水一定有d 問題

用緊咩

同埋 你可能無你想像之中咁笠呢

你諗下 你用到超市洗護都無話出好大問題【單睇文字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞