[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
睇呢個post睇得太多,搞到都想染下髮,想問樓主,如果唔漂,有啲咩色推薦下?遲下要返intern,唔可以太誇張,我諗都係深色為主
差唔多甩晒啲藍就要用 定係見d藍開始甩就要用?
但唔會乾咩? 開完可以儲?
如果我想整個做愛頭 可以點整? 要人人見到都濕個隻
我都係天生攣毛偏乾
都有用緊Lebel lycmint cleansing Icy, lebel serum cleansing 同 cream 同 silky repair cream 同SHISEIDO Sublimic Airy Flow
以上都係交替使用 平時夜晚洗完頭好順好爽好彈 感覺會易GEL頭啲
但係朝早起身返工沖涼洗完頭吹完個頭就成日都覺得好硬好重又唔爽好似彈唔起咁
反而以前用VS 果隻輕盈洗頭同護髮朝早洗完會爽啲輕啲
唔知可能係我錯覺定咩 每朝都會用埋直髮夾 但感覺係比起下晝/夜晚Set頭 啲頭髮感都係硬啲咁
有無話洗完頭用啲咩再吹頭會爽D? 或者轉用Milbon smooth洗頭水會好啲?
同埋有無邊隻輕身啲嘅髮膠 除左L'oreal superhold果隻之外
唔該
深既偏啞啡
就甩就可以用 不過佢最終都會變啞金
非漂底下 用途不大
當然會有影響

但如果染眉都唔怕既
識玩一定係光頭
朝早用咩洗
夜晚用咩洗

應該唔關時間 早晚果d 事
咁使唔使用去黃/鎖色?麻煩晒
唔需要
都唔會既 佢有pre 既功能既
夜晚用lycomint Icu, Silky repair cream
朝早用 shiseido / Lebel Serum shampoo , serum cream
樓主如果想頭髮吹哂去一邊,係咪要靠吹頭?
試下 朝早都用埋夜晚果個
想問樓主有冇做balayage
通常可keep 幾耐色
咁緊係
如果好kick,可以轉返 潤小小既護髮素

長髮?

咁一定有d 用既 只係無人地幫你搽咁好啫
有 漂既部分其實同平時漂既差唔多時間

咁當然睇你上咩色
頭髮本身好幼好攣
日日夾直頭髮 髮質好差好多斷層
做開paimore直療近排又夠期要做
見到宜家有京喚羽 kkt直療 角蛋白直療
其實有咩分別 應該要點揀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞