[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
係咪成日 紮方 或者濕髮唔吹頭

耳圈轉highlight 都無咩太多想法

但如果有心 最好挑返d highlight 出黎再成個耳圈漂

因為耳圈都唔係太大面積 輕輕挑返出黎先 會無咁kick

可能就咁搽d 防斷或者 包住佢 其他耳圈無漂既部分淺 就順手拆返出嚟 hihi 返果d 位,咁會好過直接 就漂

因為果d 本身就漂過一次【highlight
如果佢真係 baby hair

就真係唔會長
我見有人係 乾噴

但我當鹽水 濕用

噴上手指 然後hi 個根位

再上個 圓筒既卷 然後細風加熱吹個筒

然後 hold,一陣先再蚊返出黎
收到

我追po見到你話吹頭前落髮尾油會越黎越乾,但係我早排先買左好多髮尾油,可以點樣用佢?或者點樣先可以達至保養效果?
其實,油本身可以好多雜質

你當佢化妝品咁諗 會易明d

唔屬於保養品

當然 有d keep 住搽 可能無影響 或者再靚d

但 普遍 多數 都係 愈用愈差 【由其韓國果款】utube 好多人推介果隻

其實用一段時間 你無咩搞過特別野 洗頭完頭濕果陣 kick,左 鞋左 正常都會feel 到
明白之前用開olaplex覺得啲頭髮靚咗,最近換咗隻日本牌子,就明顯感覺到毛燥咗同埋旱咗
想問下downperm其實用咩藥水 ?咩牌子好
留緊長髮留左半年,啲的水好長同兩邊好橫生
其實係咪要修剪
咁當然有分別
如果自己整,搵返韓國果d 牌子 因為人地直頭超市都有賣

軟化藥水膏體 要溝野 【先會無紅無mark

不過 超市賣既就直接有溝埋
如果留長 要堅持
有冇話點樣個尷尬期好過啲
長頭髮 幼髮 買捲髮器 應該買26定34mm?
女仔長頭髮,冇乜做chemical,頭髮毛燥同成日打kick,想問下用Lebel silky repair cream好啲定係serum cream好啲
可以靠chemical

eg 壓貼 電
lm
男仔想整日系頭,想問邊間好同埋一般預五六百夠唔夠?
一直剪開速剪,想畀女朋友驚喜
多謝咁多位先
主要因為長度同效果

你係打算夾咩類型
兩個都可以

如帶有天生鬈 可用serum
如果剪就一定夠既

要電就可能唔夠

因為本身你應該少打理

對gel 頭應該唔太熟識

所以先要靠電去幫忙

同埋 速剪剪開 你可能要留一留長會剪得好d

唔會無啦啦一下子就轉到 除非本身長
男仔頭型偏大,髮質硬,剪開兩邊剷青個種頭,可以轉咩髮型啱我?最好係方便打理到!平時有吹頭同用clay gel頭習慣!唔該樓主先
面形呢 有無相睇下 置頂有t
岩岩搵人整完downperm, 但後尾枕個個位佢搽完啲野,貼到好似假髮咁,有冇得還原,or 一般要幾耐先冇咁貼🥲🥲🥲
樓主,我想漂頭然後染淺灰色,一般可以玩幾耐?同埋之後見佢差唔多變返金就用Bleach London Silver Shampoo依類嚟補返色咁?係咪依隻會好用啲?唔該你
兩星期
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞