[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
佢應該有其他角度既 你睇埋其他角度咪知道接唔接受到

佢似有夾過 再gel

夾都好緊要 成個feel,黎
電咗頭,洗頭使唔使落護髮素?
電左頭
有時唔想gel頭
可以淨係用Mousse?
有無推薦
有無電 都需要
電咗係咪更需要落護髮素?
女仔 長髮 天生鬈
唔鐘意直療完之後好扁好貼
even 頭頂留左位 都覺得太扁
想問除左直療 有咩treatment 可以柔順左 直d?
本身自己都會夾直
同埋唔介意冇電直keep 得咁耐
柒左灰色 想KEEP耐D可以買邊隻去黃洗頭水
Mousse 會有d 濕濕笠笠feel 你有無話想做咩效果或feel
yes
咁直頭唔係留頭頂咁簡單

係頭頂 部分既四指位

就算你電鬆 佢都係得一個月唔夠既貨仔

如果你係稍鬈 .頭骨比較大 你兩邊做得貼
但頂位 留好多 都會有好明顯既效果

鬆可以靠吹靠styling
買d 上色洗頭水 fionle 都幾好
可唔可以幫我免費染頭髮
唔可以 thx
想問下 其實可唔可以落完鹽水 再加小小髮尾油等佢冇咁kick
因為本身頭髮好軟好幼
要用灰色個枝SHISEIDO 打底個頭先會hold 耐d
但用完有d 難洗同頭髮kick
加小小髮油再噴SHISEIDO 打底work 唔work
唔想佢咁散有返少少份量感(?)
因為唔gel就扁哂
想問你圖入面個支glamplam係邊個型號黎?
Ching你好我係啲頭髮偏硬,會差向前向出嗰啲,所以剪頭髮個髮型師會幫我剪到好碎好短,兩邊都鏟到好短,剪完會好好gel同埋效果唔錯嘅。但我係頭髮生得勁快可能剪完頭髮20幾日就長到番去剪之前嘅狀態,頭頂好厚,兩邊會炸開晒,又呆又柒又厚又Gel唔到嘅狀態。每個月都要剪一次頭髮好嘥錢所以想問吓長到去嗰種狀態嘅時候可以點打理每次去到嗰啲時候就係每朝沖涼整濕個頭之後吹鬆佢就算,真係唔識搞,每次剪百幾蚊一年都要剪成千蚊頭髮真係搞唔掂
我想問下Hita AP treatmenr都極度受損頭髮好嗎?定係京喚羽好d?唔該哂
濕髮時 dup 低得 噴係手 穿插 近頭皮既髮根位

用髮尾油呢個方法 唔長遠 雖然個造型效果黎講靚左
但d 頭髮會再難洗或乾d 如果用d 牌子麻麻地。

同埋唔好因為塌 所以唔用護髮素

一定要

同埋幼軟塌既 好多時會笠或者想鬆

會用左d 清潔力高或 鬆 既洗頭水

呢部分都需要留意 影響髮質 好難gel
咁用wax 會好d mos 果d 會好明顯一條條同埋佢地分開左咁

milbon prejume wax5
around 一個月剪一次 其實差唔多
【如果極度受損】我簡b5粉紫盒羽扇豆

可以試下lebel 呢個hita ap 既都
因為我見hita ap treatment都$1800 想知道係咪真係咁值得
hita ap 可以keep 幾耐
好多幾岩我呢d 唔想電又想直既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞