[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
請教巴打,漂完頭染咗個灰藍,漂傷曬個頭皮,衰自己on9 話要漂多次,睇醫生話無咩特別大問題可以等佢自己修復,想問下有冇咩係可以for好既去黃同埋護到頭皮嘅護膚素,

另外想問去黃我髮型話可以日日用,佢之前推介咗just colour同淹10分鐘,但我去親啲髮型產品鋪都話唔洗日日,同埋唔洗咁耐,咁應該點呀,唔該曬巴打
想問吓市面上有邊隻髮泥髮膠啱頭髮又細又軟嘅男仔用?

想試吓直髮以外嘅造型

唔係好識揀驚買咗唔啱用嘅
早晨想問下負離子直髮同直髮膏有咩分別

想自己買直髮膏黎拉直頭髮有冇咩牌子介紹
電咗幾年髮有啲毛燥
應該用邊隻牌子嘅髮尾油同護髮素?
啱啱做完highlight 吹頭都feel到乾咗好多
我唔介意髮膜當護髮素日日用 樓主有冇咩牌子推介
盡量短d

或者係仲有一定既髮量去電電
【咁當然 有呢類問題都唔建議點再掂chemical
但基於外觀性既需要
唔應該係你判斷漂多次定幾次
係一個髮型師應該要知道夠唔夠上到黑隻色

如果你呢種情況 唔應該仲日日用 去黃 由佢fateout,等頭皮休養下

去黃其實可以keep,住用既 但要睇果支去黃同埋你既頭髮漂到幾淺
好想試下直髮以外既造型 應該係要買隻夾或電棒?
直髮膏只係part1藥劑

負離子直髮 係成個結果

唔建議 因為佢屬於高風險既情況
而且日後 手尾好長
買d 靚d 既洗護去打理保養就ok

唔建議用髮尾油保養

.lebel
milbon
dr junior
x treatment
針對修護性既就可以
濕頭髮可能買d 野搽一搽
抗熱 果d

洗護牌子就
milbon
drjunior
x treatment
lebel

針對修護
本身m字額想電髮,想問有無相關case可以分享? Thanks
想問電完髮一排,依家頭髮勁乾,髮尾炆一炆就斷開晒又開叉,應該做咩treatment 好?

同埋平時用邊隻牌子修護最好?

但要睇左你個情況

只要個量係夠cover 其實m 問題不大

可t 相黎
有無用開護髮素?

Milbon
Lebel
Dr junior
X treatment 都可以

針對修護既
本身幼扁塔既話
同埋你呢個情形 可能都關髮量事

不過就咁睇 都有d 笠 洗頭水都要留意

如果講鬆黎講
可能要落d root,lift 或鹽水果類
你可以向曬前吹 吹果陣 抓起dd 個根黎吹

最後先向返後吹
咁洗頭水邊款比較好護髮素如果太thick我平時會覺得仲塌
塌唔塌唔應該係洗護度諗

當然如果以笠去睇就有影響

你而家用緊咩
oplax 同埋你本身介紹紅色樽個款
有冇咩洗頭水推介
透明紅色 lebel lycomit,?

定係olaplex 洗頭水

邊款係洗頭水。。。 邊款護髮素
夾鬈dd 同輕輕用spray
請問巴打lebel lycomint 配邊隻護髮素好?lebel melt repair?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞