[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

998 回覆
8 Like 33 Dislike
如果個髮型師識搞 就唔太會既

手法問題

因為有d 單純係用藥水整返直,【但咁樣做多數都係過左龍 或者佢既質感係死死地咁直

不過又咁講 最重要係睇你既目標色係咩

如果你係灰黎講 咁當然係非常大影響
係咪一電完一定會超攣
之前電過勁攣好7

hi,想知下面個種向後嘅頭髮直髮夾係夾唔夾到出黎?如果可以嘅話可唔可以指點下小弟用直髮夾嘅手勢?
如果唔整,正常等幾耐? 頭髮就會自己直返。
係咪其實都要再整直? thx
請問paimore 直療係咪唔建議?
咁緊係唔係啦 100%

d 人唔識就 個根鬆 髮中鬈d 個尾完全唔鬈或少拋

唔會係用同一種鬈度去做一個髮型
夾到出黎
根位 屈鬆一下
中間帶過
髮尾 順住尾少少 拋dd

如果難
唔夾根都可

去到髮尾處 屈一下

不過呢d 要手把手教先會易學d

其實大部分you tube 會夾彎或屈既
大面積大範圍少少 或者再簡單d
你拎一份頭份 向上拎 然後向後拖 夾 到髮尾彎 屈一屈

都已經有dd 似
唔清楚電到幾鬈
不過你要想變返直 係要整返直
不過純粹係方法上 有d 可以保留到頭髮既質感既方法
純粹藥水牌子 靚唔靚或建唔建議就應該關技術事

btw 我好早已經無再用paimore

本身日本都無人用…
而且佢都好多年前既產品。。
thx巴打,試下跟你意見試試先
又係啲人亂黎
嗰陣條友電到我西蘭花
Google 睇仲以為好勁,原來日本無人用

直療同負離子,你會推薦邊個多啲?
最近想整直髮,但又唔想整到好貼太死直,加上本身頭髮又幼又乾燥
可能你google 到既 九成都係hk ig...

我會推介 一個識藥理既髮型師 處理水份 帶d 水份去濕夾既直

唔記得影before 得after

本身天生鬈極幼 極疏
以前整直 會好死板好直 【因為佢幼好易無左手感
髮尾果d 長期負離子勁鞋勁乾

【有片可t sd 你睇下就明】

而家就咁吹乾無搽野 個根至髮中 唔同以前死直 有飽滿感 勁自然既直

個尾既鬈 勁彈勁挺

【因為幼頭髮 好易夾到好死 而且個鬈好易就唔彈唔挺】

請問有冇彈力素推薦 謝謝
咩髮型 想要d 咩既效果
岩岩電左羊毛卷 中長度 想好似啲㗎仔咁鬆泡泡
要濕feel,定唔濕 定少濕可以

或者你有無你個頭既相或 目標相 會準確d
冇相濕feel/少濕都得 麻煩哂
mibon prejume 5 mousses

或其他mousses 都可以

如果唔夠濕 我鐘意會加d 髮尾油 promielle 【佢做到果種 濕得黎輕柔 唔笠
感謝你
謝謝解答, thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞