[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
Essentials
直髮呢,就要做角蛋白果類似

清潔力高 咁變相個髮尾都會 鞋d 差d

如果真係咁,會唔會考慮再仔細d
頭皮就頭皮 髮尾就髮尾

第二個原因,可能本身都係塌 但有時漂完 d 頭髮會變再漲左

所以 可能係呢個問題到明顯左塌左
如果係d 呢d 日系大牌 無咩所謂 關於修護
哦,咁轉咩會好過佢

可以試試lebel cleanment 溫和dd 既

同埋你而家呢個會洗到d 頭髮綿綿漲漲
Sor巴打miss左通知
Treatment如果去salon整果啲做邊款好
新b5 羽扇豆 或者
京喚果d 作保養係ok 既

當然你之前係講緊 漂果d 都差唔多剪走曬

日常保養 係吹頭前可以用下d ats 抗熱
想問下做完直療之後再染髮係咪真係會影響拉直效果?拉直完幾個月再染髮之後好似打回咗原形
男仔唔gel碘係唔係根本無髮型選擇可言
Root spray會唔會有推介
我天生攣,一年前做過paimore
依家可唔可以只補電髮根?
同埋如果電過嘅頭髮 平時可唔可以再用直髮夾set頭?
可能會 不過係因為直療

不過直療對應 天生鬈 好易復鬈
不過你幾個月 可能都有一堆新生 爭在係幾鬈或幾長
靠chemical 即電或染果類 如果你唔gel
我唔鐘意 針對用頭皮既styling 所以唔清楚 sor
可以
【只要下面 之前係直既部分無咩話好散好亂
純粹係怕 新夾果d 同果度對比好大 就會顯得果度好亂

可以
有啲咩方法係會hold得好過直療呢
thx 巴打
唔用直療係新生髮 天生鬈部分

其實有好多種藥水既 不過ig 推多係呢樣 所以大家剩係知呢樣咁解啫

對應d 好頑強既天生鬈 用正常藥水就可以

至於夾得直唔直 自唔自然 其實主要係夾 既手法
樓主有冇啲清爽短髮唔係洗gel既圖介紹下
因為工作關係要帶帽所以唔想gel頭
又唔想電
寸頭 短曬果d 不過其實笠左帽 除左帽佢都係。。。。。

或者keep 住帶帽返工

如果除完帽都想有髮型

一係洗個頭 gel 個頭

唔係就要電
.我見到你上面唔想gel 唔想電

咁就難d 除非唔考慮要有髮型
同求!想要清爽短髮,會小gel唔電。
小弟工程撚天氣熱頭髮長好油,我剪開短陰,見客果時gel向另一面就算
會gel 多好多選擇 有相黎睇睇會好d 置頂有t
洗剪加電頭髮價錢係大約咩Range ?我電完想問吓睇吓有冇畀人收貴咗
剪到咁上下長度已經可以輕鬆還原?
咁都好簡單下 我以為剪嗰陣已經要搞好多野
冇諗過剪完gel下夾下就得

咁想問下如果咁簡單的話,俾咩真人圖佢睇最好?
巴打介唔介意搵張例子我睇睇?
因為如果既然只係剪個長度就可以高度還原唔使再整其他嘢嘅話,咁我可以淨係俾張差唔多長度嘅真人圖佢睇,之後我自己屋企夾+gel就得

但問題係我冇concept佢呢個頭如果係真人圖的話要搵幾長俾髮型師睇
7尾 8xx-9xx
長髮千頭

男仔

多數都係呢d 價

都可能有人收你五舊 但無咩仔細或細節位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞