[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
如果佢有直既功能果d 如。同呢個價 唔排除會似巴西果d
咁佢應該係同巴西一樣類型 我剩係輕輕睇左佢樽身

雖然我成日推介lebel
巴打
我依家買咗shiseido染髮膏同第二代粉色b5
想問下係咪要分開兩日整會好啲?
如果染完咁快又焗油會唔會好易甩色?
唔該巴打
粉色果隻唔好用

新果隻係粉紫 【非實紫

同日好d 怕甩色加熱可能唔好用steam

不過任何treatment 填入去都會有dd 影響到隻色
已經買咗 點解唔好用法?
無粉紫咁好

不過買左 唔緊要啦
每日都會gel頭,之前成日都洗唔清,同埋平時一潮濕少少 個頭就好易笠
依家轉咗用JAAM黃色嗰枝,知唔知呢枝好唔好?
或者有無其他介紹
你講洗頭水麻
想問電完髮之後 隔幾耐可以補電? 依家過左一個月左右,開始有啲無力
平時Gel 開呢種髮型,但本身髮質偏幼身同軟,每次都一定要打底

有冇話用邊一隻洗頭水可以令平時個頭髮可以冇咁幼身同埋易gel啲?

直髮夾邊隻好?
dyson airstrait 新有吹風嗰款
ghd
glam palm
頭髮有少少毛躁,可以用qiqi vega代替直療嗎?
試過做負離子,覺得太直唔自然
同埋做一次qiqi vega 可以last到幾耐?係咪同巴西焗油差唔多?
試下 lebel cleanment
兩三個月

不過 近根或髮中位 做多浸藥水處理會挺d 之餘

有新生髮過渡出黎果陣

唔會係一個直位 同一個鬈 完全無銜接咁
唔會係洗頭水著手

styling product

root lift 或者鹽水果d
g p 性價比 又粗用
佢係巴西類

唔自然真係睇點夾 同埋藥水處理
ghd冇得較溫度係咪會好傷
yes 同埋 有時有d 位 低溫好做d

【前陰
頭髮好易油好易亂用咩洗頭水控油好啲
基本上每日都會夾頭 通常都係用140~160度
但而家落晒鹽水、泥、spray 都係塌得勁快同好快變直返
想問下咁通常係關天氣潮濕事,定係夾太多頭髮受損?
有無話paimore 定shiseido藥水好啲?
試左先知油唔油 可能係之前洗頭水唔岩用啫

如果你好堅持好油 你可以試隻勁dd lebel lycomit
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞