[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
想問有乜野clay 平,靚,正?我想strong hold 同埋易洗就得。 我短頭髮,返工gel 頭only.
黑泥
lazulite clay

想問正常電髮前會唔會落頭皮護理?早排電完發覺甩好多頭髮,洗完頭用手摷每下都有頭髮抆出黎我諗有50條,已經唔敢再掂個頭由佢自己跌落地
有無話邊隻藥水敏感頭皮都可以用
想問點樣先可以剪到兩pat完美嘅陰出嚟?
依家剪極都好似好稀唔夠濃密咁 目標係左右係眉毛尾對上嘅位置有兩pat垂落嚟
麻麻
男女 電?
用咩電 藥水定 加熱芯【數碼陶瓷
有可能係剪裁既問題
又會有可能本身髮量既問題

有無相先
男女 電?
用咩電 藥水定 加熱芯【數碼陶瓷
相就未搵到 我自己腦入面有個構思圖 但真人相就搵唔到 唔知點算好
點解巴打skip我
唔好講學名 因為學名既專業用詞每個人理解都唔同
你有無一張係想類似既相 或者係你講出你既想法

直接相 佢剪到 就
lebel cleanment 試下
剩係樓果下會痛 之後都唔會keep 住痛
不過正常電完有時 平時甩既會藏左係入面 用護髮素或洗頭時,都會沖左出黎 不過如果平時都有甩頭髮 咁呢個數量就還好

平常係廿零條到

錫紙正常就唔會點掂到個個頭皮既
又講黎聽下

sor
如無咩太大問題 都唔洗刻意點轉既

天生鬈 都有一定既質感上既煩惱
感謝巴打
除非你有拉直過
有拉直過
但耐咗佢都係會變返粗硬
想問下我依家用緊 lebel cleasing relaxment 但係第二日起身就會頭痕 係咪應該要轉翻用 lycomint 但用lycomint又會好似好毛燥咁
個頭本身係兩邊剷清則分油頭髮型, 想轉韓仔look, Jay Fung 個種, 依家留左2個月頭髮冇剪過, 開始有D頂唔順, 但則邊同前陰都未夠長, 應唔應該出去修下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞