[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
Hello 大師
想請教女仔鵝蛋臉型
但額高少突 眼細
係唔係成世人都要留陰
吹頭前

ats 抗熱
直接相 精準d 置頂有t
要send all back圖?
中長慵懶感攣毛 用邊隻濕gel好
可以點溝?有推介
事源本身有全頭漂開但生返啲黑色髮根 就布甸頭得好柒 所以親新年再補返漂根 點知啲接駁位全部斷曬 去染純灰都上唔到色 變左好黃嘅金色又毛燥 所以再去染返深色諗住養返啲頭髮 做埋b5粉紅色果隻 但啲頭髮都係斷好多係斷曬外圍啲頭髮 好彩冇禿 但好多頭髮短到得返6-7cm 通常我會留頭髮去到鎖骨位 而我天生又咁啱幼髮 個頭好似天線WWB咁 好多碎髮飛起曬 所以點部署好 啲頭髮kick 夾頭都好快直返同埋呢禾啱淺色頭髮 一直心思思緊之前嘅灰色 幾時可以再染到
可 及正常相
少濕 milbon prejume wax 3.
平時想多d 我會加髮尾油【promille
prejume wax 【硬度睇你自己 /髮型效果可先試4/5

髮尾油兩三的 【promille
漂斷做咩treatment 都無用

漂前打底有用
漂粉加入 純蛋白粉都有用
漂時 接駁 間紙 唔堆漂粉 有用

漂後 接口斷 無用。

你可以買靚d 既洗護等自己好過dd

或者選擇剪短d

或者做 角蛋白或巴西類既順直treatment 令佢變得好打理d
感激咁係咪要等啲受損嘅頭髮剪走曬先可以再染過淺色頭 染開淺色睇唔慣深色頭有冇咩好用嘅homecare推介
有冇女仔搵你剪呢個頭
X treatment
Lebel relaxment
Lebel skilliy repair

你唔怕都可以就咁染淺色 【用col 正常做淺d d

如果你怕漂位 果個接位 隻色會太彩或太濃 同漂果d 位唔join

可以用漸變咁搽 或打左一轉底係漂既部分先 再上色

類似呢d 方針或類型 之前漂過 想銜接得靚d 【非漂

巴打,想問下圖4係同左咩gel
濕濕地?
非漂分別不大
我會簡milbon
x treatment 邊度有得買?

因為平時我地係叫貨 所以零售我都唔清楚 唯有搵個網比你
係呀巴打,想問下會唔會落鹽水?定直接吹三成乾再落泥?thanks
都係日系牌

因為我貪佢色淡d 透d 同埋 唔會 彩得劑【 有時太濃好易一達達 後續再搞都惡搞 多左好多限制
唔會呀
濕時或半乾或七成乾用

會用wax

有d 一步到位既 wax
eg . Ocean

Kevin Murphy.

Milbon prejume wax 5

用wax 會整得似d 額外想濕d 既話

我會加d 日系既髮尾油,一兩的咁 加到你喜歡既feel

promille %
其他細節視乎效果同你鐘意黎定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞