[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

962 回覆
8 Like 33 Dislike
男 本身頭髮硬加厚 長得快
一直想試下留長/電
但我剪開果個髮型師話我啲髮質唔適合留長/電
想問下係咪真嘅
yes 但我無拎出去用過所以唔敢咁肯定
邊隻
唔係 好多頭髮 夠粗 仲有型 簡單講一個道理一野就明

粗既頭髮 線條感好強烈 清晰
粗又好力d 易鬆d

幼反而又會塌d 易散d

最主要係 剪裁個結構 同埋 電果陣

唔好整到佢咁鬈咁厚

再粗再硬都有整過 長

而且 長左個 望落去仲會柔和d
限米煮限飯黎講 就咁n6可以既平時會溝多dd 野等佢個色霧d 啞d 因為你都話你而家橙底 好易染完會偏左dd 暖色感

不過自己染就 ... 就咁ok 啦 同埋
如果本身淺底用返shiseido 奶
三度都可以了
自已搽黎講 相對三度 如果根有少少黑色 可能更好 對髮質又好d
Thanksssss!! 咁如果揀G6又會唔會可以出到冷色少少?
樓主可唔可以share 多次 lebel 邊隻洗頭水同護髮素係for 天生攣頭髮?
咁ching有冇邊隻介紹比男仔用
爬哂文 好似冇人同我撞問題
想問下天生攣又硬既頭髮除左paimore仲有咩更好既選擇?
價錢同paimore會唔會差好遠?
同埋paimore 黎講我見唔同ig d價錢都可以差成個dup
咩價錢先算係合理範圍?
利申:一路都係隔大半年做一次paimore 但愈做發覺愈難keep 好快又攣返
唔該S巴
會既 不過好輕微 比起n 係會冷d 最好高dd 雙氧
serum
佢國際電壓係work 既
天生鬈直根鬈尾
大約千中 離開salon
無論任何牌子 何況paimore 並唔係特別好 應對係天生鬈上

係ig 多推 一齊圍埋有個名咁

之前d 人仲會標佢 係日本…
今除咗paimore,天生攣有咩更好嘅處理方法?

岩岩漂染完淺灰色13日
請問用直髮夾會有咩後果?
因為髮型師千叮萬囑我唔好夾
但我個頭唔夾感覺好扁塌唔靚
Thanks !!
I mean glampalm邊款啱男仔用101T你點睇
想問下d直髮藥水 shiseido同paimore質素差得遠唔遠?
201?

正常闊度既夾

如果想夾而家興果d 窄dd 既 夾身會好d
對天生鬈粗硬髮質 遠架 何況shiseido 手感都正
姐係shiseido 質素好d?
電染完喺salon淨係做咗基本焗油 想請問有冇d treatment可以自己返屋企做又有用嘅? 例如紫b或者粉b 係咪真係有用? 主要想補水同減少毛躁 感謝
嚴重地中海
得番後面同兩則有頭髮
有咩髮型適合
其實講真

對應髮質

如果佢成把頭髮,經常chemical 極度受損

我會選擇d 填充式既藥水去處理

如果頭髮多段 我會用返唔同牌子 去針對果個部分

好難一概而論 而且好受損既髮質你再去用shiseido 去做 個效果又唔及paimore 【當然有其他牌子更好

lachoa 或者係d 填入式既part 1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞