[SSSSH]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#23

961 回覆
8 Like 33 Dislike
呢d salon 已經做到

dreadlock 做勾針或者織 鬢細邊 果d
不過人地都可能有做 不妨問問

salon 細卷Twist 果d 黎 呢個唔完全係 lock,果d

呢種頭其實現實係咪剪得到?我見好似見過 但搵唔到真人圖
點同髮型師講好?
本身頭髮比較硬同直 唔知係咪自己唔熟手問題 夾極都夾唔靚個頭 想知漂完之後其實係咪會易夾啲 想做到呢個效果 同埋想問男仔用既直髮夾黎講 闊度幾多cm會比較適合
電髮根係唔係真係令髮型有空氣感多啲?
其實有冇用?
同埋想問多樣 琴晚唔小心用太熱既夾夾頭 而加個頭有陣味 可以點好
唔好意思, 好耐冇login過, 遲左覆你
唔該晒大師!
我會搵下 保濕保養品試試佢
可以做到果d feel 同埋一定要gel
有機會要電

o 架 仔好多都好似呢類
直板夾 正常闊都已經做到呢個效果

隻手去到果個位 屈多少少 你介唔介意 t 我 sd 相黎睇下你夾成點
有 不過佢好快就無效果 只要新生髮大約兩三星期 已經無咁鬆
正常唔會有陣味
除非你隻夾 你曾經搽得太多野再夾佢
我之前都有諗過係發熱片污糟咗 有抹過
琴晚夾完而加啲頭髮都仲有陣味
可能過兩日出街前夾完再sd比你
咩牌子用左幾耐

你用左幾多度

其實正常家用夾 好少過兩百度

就算過左 你無搽野野或 塊板無d 殘留野 唔會有味
洗左頭未
Philips都買咗幾年 琴日見180度好似夾完冇效果 用咗220夾完就有陣味

其實想換過支 見你介紹個支成千幾蚊有啲過我budget
洗咗啦 洗完係好啲
純粹係驚傷到啲頭髮

我醒起陣味同我之前電完頭髮個陣味差唔多
貴買平用。。

唔開溫度事 手法出左問題
點同髮型師講?呢啲叫咩頭
直接相 佢做到就做到,做唔到點up 都無咩用

咁當然 你自己都要過濾下 唔會100%一樣 畢竟漫

不過 你剪返呢d 咁上下長 度 然後用直髮夾,夾到佢飛飛地 翹咁 然後gel 返 已經好高還原了
最近多咗頭皮 樓主有冇邊款洗頭水推薦
最近想試一隻milbon嘅護髮素,但係洗頭水係用緊lebel,想請問係咪都會建議用返同一set會好啲?
本身用緊咩先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞