【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
枝Differin買左開左冇一個月炸

所以我之前去做facial佢地叫我做pico
佢地話我膚質偏乾
可以點樣入手用A酸同化學去角質?
有咩product可以試下
好似話乾膚用酸要好小心?
本身一星期會用一兩次磨砂膏

TO嘅代替品係咩 係咪好貴

我面上其實依家我少出暗瘡 係好間唔中有一兩粒
但有時面痕會用指甲刮一下 刮到一粒粒出嚟
其實好近睇會明顯 離遠就好啲
有咩product/procedure建議下小弟
Same thought
呢排lf 出緊el Christmas set 應該有細size
你睇下有冇朋友用開anr 叫佢分個sample細size你都得
foreo ufo
快速敷完mask嘅機
唔覺好有用我又懶唔會成日用所以冇買到
間唔中就會心郁郁想買但好快滅咗火
可以幾快
呢D 大毛孔 係未做 醫美/機 會好d?
絕對係嘅
我而家敷sheet mask會用超聲波機
等佢快d吸收
雖然唔知有冇作用
用左兩個月Dr. Dennis Gross Fill+Repair Serum
終於搵到佢有咩唔好
就係佢個金色樽身睇唔到佢入面仲有幾多
岩岩一吱 真係吱了個空虛
入Sephora 一睇仲要無貨

本身想試下Biossance 支Squalane + Copper
但睇成份佢好似無DDG 咁補濕
DDG 呢個天氣都係岩岩好夠咋
絲打有咩意見

依家用緊

SKII 洗面 (晚only) >> Glow recipe watermelon toner (早)/ Muji 透明樽toner (晚) >> DDG Fill + Repair Serum >> Muji Anti aging face cream
想問夜晚洗面用依個

之後可唔可以用依個精華

兩種會唔會撞
可以去facial post問
價錢好取決於用嘅產品
一二百蚊嘅保濕facial肯定係香港套歐皮甚至係MIC品牌
三百蚊左右開始應該要係正常牌子
高級品牌就去到六百蚊以上
加入儀器係另一個價
美容院MK妹可以做2mm?
聖誕禮盒
年年都打次電話叫你上去
搽足一個禮拜都唔好的話,最好唔好keep住搽,一係停一係覆診換款/濃度
I定II?有冇試過muji同biossance?
陰影位要用醫美整番澎,或者遮瑕用啞色高光先得
請問敷完mask 之後要做d 咩?

洗面? 洗完又要唔要茶d咩?
眾絲 想問問有冇潤唇膏推介下呢
可能係敏感都有可能係咖啡因作用
A酸最容易就係買differin藥膏
化學去角質30%左右甘醇酸,TO或者drunk elephant都有類似產品
所有肌膚用酸都要小心
磨砂膏對真皮層疤痕唔會有作用
你可以睇下biossance或者niod嘅藍銅
同埋唔係毛孔係疤痕嚟㗎
絲打個形容
我用佢啲serum都係呢個感覺
不過佢嘅真空包裝真係用到最後一滴唔洗左撩右撩
ANR果啲滴管撩極都有剩好肉赤
sephora金色呢支唔知點解成日都斷

biossance果隻秋冬應該都夠保濕,可以去sephora試下
Sephora仲有By Terry同FAB嘅透明質酸精華可以睇下

呢個routine都夠全面夠穩定,有抗老有保濕又有去角質控油
或者Lookfantastic HK用優惠碼買DDG?
秋冬到時上妝用番粉底霜或者粉底液撈護膚油就應該差唔多
撞唔撞好視乎個人皮膚
油皮都可以挑戰嘅
混皮秋冬同乾皮就唔太建議
如果開始甩皮就記得停
隻隻面膜都唔一樣做法
我喺我friend度做,信得過先敢玩2mm
試過幾次就冇再做微針了,成效太低唔值咁痛
DHC Lip Cream
KISSME Medicated Lip Cream
First Aid Beauty Ultra Repair Lip Therapy
可以睇下呢三隻對你夠唔夠潤
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞