【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
藥膏
牌子配套護膚品都唔錯
https://www.dermatica.co.uk/shop/azelaic-acid
仲可以試下佢個consultation度身訂造
台灣好多不透明品牌
上至嘉丹妮爾下至Dr.Wu,難以評論
MAX系列0.1-0.3%左右
太乾燥會緊繃同甩皮
我買左resveratrol supplement 準備開始食

我試吓先 希望有用
黎緊去日本,想問有咩日本牌子既洗面同面膜好用?乾肌
白藜蘆醇
Sunday Riley B3 Nice 10% Niacinamide Serum

抗氧化雞尾酒
NIOD S0
Allies of Skin Prebiotics & Niacinamide Pore Refining Booster
Allies of Skin Peptides & Antioxidants Firming Daily Treatment
ASTALIFT Essence Destiny
Dr Dennis Gross Advanced Retinol And Ferulic Texture Renewal Serum
Dr Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Overnight Wrinkle Treatment

神仙水先
fancl
minon
arouge
咁azelderm同differin可以疊搽嗎?想遲啲試下diff搽全面
玉絲
想請問Cerave美版同香港版你會較推薦邊個?
下面呢個body lotion
其實兩者成分都一樣?
感謝
冇唔舒服的話可以
最容易係朝AzA晚differin,不過混/油/痘肌早晚兩次同時疊都可以
美版歐版paraben系統
港版phenoxyethanol系統
除咗防腐系統,基質同活性成分一樣
港版產品款式不全
美版記得留意批次
美Sephora同美森成日都出倉底貨
hktvmall同carousell就信唔過
iherb係香港目前最好服務嘅銷售平台,不過香港iherb冇賣CeraVe
謝謝都想問埋保濕cream有冇推介
想問Tunemakers Undiluted Solution Peeling Lotion,見佢AHA成份5:3:2

代表AHA好高濃度?
MINON
LITS
MUJI薬用美白エイジングケア
ETVOS
唔係
IG店鳩寫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞