【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
如果Pico 都收唔到你既毛孔,咁B3都唔會有幫助
B3你期待可以控下油就好
如果冇套票就直接轉打CO2 Fraxel
B3收毛孔喺呢個情況恐怕效果微乎其微,不過可以試下夾同牌子Paula's Choice Clinical Discoloration Repair Serum,就算收唔到毛孔去下暗瘡印都好

視乎你想要咩質感,乳霜、乳液、凝霜?
鯊鯊講得啱
想要啲輕盈啲,用完酸可以搽嚟防刺激,平時就保濕

凹凸洞最好係咪CO2
MINON Medicated Acne Care Milk
D Program Acne Care Emulsion
Arouge Moist Treatment Gel
Tunemakers Undiluted Solution Skin Conditioner-Emulsion

如果

朝早:
洗面: CeraVe SA水楊酸煥膚潔膚露 
Toner: Muji Pre-lotion + 紅茶酵素抗氧精華水
(Eye cream: Cetaphil, Hydrating Eye Gel-Cream with Hyaluronic Acid)
日霜: 紫外線予報 物理防曬霜F SPF50+PA++++

夜晚:
卸妝: Garnier Micellar Water and Makeup Remover
洗面: CeraVe SA水楊酸煥膚潔膚露 
Toner: Muji Pre-lotion + 紅茶酵素抗氧精華水
(Eye cream: Cetaphil, Hydrating Eye Gel-Cream with Hyaluronic Acid)
Cream: Neutrogena Rapid Wrinkle Repair Regenerating Cream

咁會唔會好啲?
定其實朝早可以用返senka 或者其他?
其實朝早可以用清水
TAKAMI都係AHA
專科係皂基
好!
泡沫勁細緻
但勁乾喎,之前用過一支乾到
印象中係乾嘅
好耐冇用
想問下呢到有無人用TRUU
絲打想問下 混合性皮膚再加敏感底 應該搽咩
夏天出汗多個下爬就會出好多粒粒(似疹嗰啲)
搽咩都好快吸 保濕多就變相好痕同紅晒 可以點搞
你搽過啲咩同搽緊啲咩?
混乾肌想問 點解factiv嘅product對我無咩用?
試過hya3 nia10 pan1 pha2
都無咩分別咁? 做唔到佢講嘅功效
而家用嘉丹妮爾多
想支持本土嘢
youtube勁多廣告
朝早搽完保濕精華 中午12點塊面已經勁乾 係咪要再補搽
以前塊面超油個陣試過
用左幾次都頂唔順乾到一個極點
啫係搽完都好乾?
你當時早晚點樣使用?
冇搽日霜鎖水?
搽左精華同防曬就出左街
你用緊邊隻防曬?
面係乾到一滴油都冇?
補濕精華後有冇搽有油份既lotion /面霜?

同埋你用既防曬有冇太乾?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞