【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
一粒半粒定好多?
一粒半粒我會敷消炎化妝水喺暗瘡位等佢謝
應該係海關牙蛇果期爆瘡啫
佢有幾隻
同Armani Nera差唔多
factiv係PHA2%
some by mi係AHA/BHA/PHA/Niacinamide加埋2%
nia之後嘅茶樹萃取標明10000ppm(1%),啫係AHA/BHA/PHA加埋唔會多過1%
兩隻差好遠
NIOD今個月痴咗線半價
differin記得藥房買,唔好去iherb貴成倍
vanicream就係squalane面霜,你認真睇下佢後面,透明質酸保濕、角鯊烷鎖水、神經醯胺修復、肌肽抗老
然後仲要呢個價錢
不過易斷貨,我講完之後可能仲易斷貨
乜咁複雜架
咁唔同
truu係氨基酸
同muji皂基比有啲唔公平
皂基成本低啲
要同牛牛無添加或者bifesta泡泡比
leave on 去角質精華可以考慮下paula's choice 不過要amazon/代購...
其實係咪假野...
聽講水陽酸嗰隻唔係人人啱用
好啦咁
整爆出血好正常
全臉血就唔係咁好啦,炎上加染
簡單啲嚟講如果你想搵factiv pha2 dupe應該用the inkey list
感染情況嚴峻喎
牙木貪新鮮想要試貴價專利
2023 360p
乾肌秋冬唔係好啱
同埋差評果啲好多有理冇理早用晚用日日用兩次
混乾夏天/混油冬天隔晚,混油夏天/油肌四季每晚,煉油廠四季早晚
視乎情況局部T區使用
胜肽篇

藍銅精華
Biossance Squalane + Copper Peptide Rapid Plumping Serum
NIOD CAIS3
The Ordinary Multi-Peptide + Copper Peptides 1% Serum

胜肽精華
Allies of Skin Multi Peptides & GF Advanced Lifting Serum
Clinique Smart Clinical Repair Wrinkle Correcting Serum
Dr. Dennis Gross DermInfusions Fill + Repair Serum
Medik8 Liquid Peptides
OLAY Regenerist MAX Wrinkle Serum with Peptides
Origins Plantscription Multi-Powered Youth Serum
Paula’s Choice Pro-Collagen Multi-Peptide Booster
Peter Thomas Roth Peptide 21 Wrinkle Resist Serum
The INKEY List Collagen Peptide Serum
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞