【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
朝早成個流程係點樣?
防曬 :Skin aqua UV super moisture gel
朝早就係保濕精華 之後防曬
例如隔晚用pha2 抹完 暗粒黑頭問題無改善
跟你買返muji prelotion就有用

夏天用hya3- pan1-嘉丹防曬
會乾

有暗瘡用Nia10就拮拮地 無消炎功效
邊隻精華?
呢隻防曬冇鎖水力兼高酒精,整體會偏乾
夏天咁用都乾官網訂?
hada labo supreme cera
咁邊隻防曬 適合我依家呢個情況
Factiv 新出咗洗面
好失望,竟然開始收埋成分表
未用過 香港本土牌子?
咁就唔nice囉
想問下玉絲點睇little stardust啲產品?
例如N1精華

INGREDIENTS:
Hyaluronic Acid, Sodium Acetylated Hyaluronate, B5, LicoriceExtract, Sodium Hyaluronate,Beta-Glucan, Aqua, Ethylhexylglycerin
Iherb有提早優惠
係 有假貨?
我估佢未update 掛,唔會咁少器啦
呢支我加ceramide原液用好補濕
yes, EAA20我用左超過10支了
yes, cwb counter 好似有sample 可以拎
邊支olay日夜霜?我都想搵支搽下
我尋晚買左d supplement
hello 玉絲,之前買咗你推介嘅eucerin同kenkoderm用咗之後好咁好多,啲雞皮真係淡咗依家想主攻
1. 美白(本身黃皮)
2. underarm/關節/bikini位色素沉澱
3. 蚊爛嘅印
見你個list有分唔同成份,對應依幾樣問題應該買啲咩product先啱
利申:中性皮膚偏少少油,耐受程度算高
成分表唔係好睇到,佢唔係跟inci標準
有機會係hya3倒抽番啲水分
滴hya3前塊臉要濕潤飽水
希望係IT9寫漏啦,Factiv一直都係香港品牌清泉之一,唔希望佢變質
佢宜家有出試用裝?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞