【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
香港有醫生開aklief㗎
好有限,尤其是關肌肉緊繃事嘅動態紋
維他命A只係促進角質代謝同膠原蛋白生成,對神經筋腱肌肉不起作用
靜態紋外用都會建議高濃度嘅果酸煥膚配合維他命A及胜肽促進膠原蛋白生成
做完會甩皮需要幾日復原時間嘅煥膚先會對真皮層結構產生肉眼可見嘅微變化
而A醇因為始終係衍生物,都一定冇A酸抗皺功效強
幾刺激下
藥房有冇?
淘寶賣緊5xx一支
Thank you 玉絲,

歡迎你返嚟呀!

你講得啱呀,日霜潤得嚟又夠清爽真係好重要!等我喺Iherb入定Vanicream daily facial moisturizer先!唔洗用Dermalogica慳返好多

同埋想分享吓轉季敏感,用清水洗面+ 單用Avene Tolerance soothing recovery cream control,兩三日就救返我,塊面唔再鞋恰恰
淘入黎會唔會犯法?
尻有人理你咩
咁貴
乾肌,呢排兩邊面都會隔一個星期出一粒痘,啲印未去完又出新一粒同埋見下巴好多粉刺所以買咗differin adapalene gel 0.1
但用法見到有好多種講法
第一晚用係咪已經可以搽全面過夜?係唔係搽完面霜之後先搽(cetaphil rich night cream)?同埋呢排乾燥使唔使隔日先用?
唔該晒玉絲
水楊酸應該冇咁刺激傢喎
仲要係沖洗產品
有冇人用開kielh既產品
有冇一啲推薦?
So far 金盞花toner同 super serum紅色嗰隻覺得好撚好用
見到有人推薦佢既A醇 (A酸既derivatives)心郁郁好想用
想問下有冇人知有啲本身石頭瘡一路都消唔到可以點搞已經幾個月明明摸到見到係有野但一路用針整又冇野擠到出黎 厚敷暗瘡膏都試過又係唔得 請問可以點
同問
有冇睇#1?
去懶人包excel搵消炎、抗痘成份/產品
如果已經試過嗰啲成份但幾個月都無好轉 睇醫生會適合啲
係洗果一下拿住定洗完一直都拿?
如果只係洗緊果一下,洗完冇事咁算正常既。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞