【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
30g每日一次用0.5g的話兩個月
0.5g姐係半個一毫子?
我而家都係用半粒青豆搽全面
食指指尖第一節長度約為一克,按比例計算
1. Estée Lauder Revitalizing Supreme+ Night Intensive Restorative Creme v.s. Yves rocher Anti-Age Global Comfort Cream

2. Estée Lauder Revitalizing Supreme + Youth Power Soft Creme v.s. Yves rocher Anti-Age Global Day Cream

請問邊隻成份會好啲?
係啊間間都冇,我盡量搵下啲防曬,避開啲陽光先,希望我皮膚唔會變到敏感左,遲吓可以用酸收毛孔同去底層啲暗瘡死皮啦
pea size夠
影相放大睇下係咩
aveeno卸妝濕紙巾好用!強推!
通完宵必用
想問下 Physiogel ai cream 保濕功能如何
之前爬文見啲人2個月都未用晒

想問下哩隻防晒寫可以用肥皂洗甩,係咪啫係普通洗面奶就可以?

po黎睇睇
1. 兩隻都易塞毛孔,EL塞啲
2. EL抗老,YR滋潤啲
黑色一點點係皮脂管絲氧化咗
試下卸妝油後用酵素溶解皮質管絲,之後棉棒推出
如果買咗hifu套票記得退
又要準備斷貨
易塞毛孔
冇錯
我平時冇做呢啲高能量既facial嫁,上次係唸住清潔保濕下塊面,點知間美容院無端端搞到我塊面傷曬,我開頭以為佢地係用導入機嫁咋
我本身係想追post,買左啲酵素洗顏粉同清黑頭洗面唸住睇下自己清唔清到啲黑頭粉刺同收毛孔,點知果酸都未買就比人整傷左塊面
基本上含有大豆油、椰子油、棕櫚油、同埋氫化植物油嘅乳霜都唔建議搽臉部
2嗰兩款係咪都易塞毛孔?
失驚無神冇徵得同意就用高能量射個客咁不良手法嘅
海關:https://www.customs.gov.hk/tc/contact-us/report-information/index.html
消委會:https://www.consumer.org.hk/tc/complaint-form
咁樣真係一定要美容院賠
2. EL唔塞,YR冬天成熟沙漠肌唔太塞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞