【護膚品選購攻略】你宜家用緊嘅產品係咪真係啱用?(6)

1001 回覆
16 Like 4 Dislike
原來係兩罐要掉
唔用得酸嘅話想控油(for春夏)收毛孔(for全年)除咗b3 nia都唔知有咩好用大半泥mask只係用完感覺乾淨啲但其實都係冇用 只係一啲令自己感覺良好嘅products
掉完呢兩罐又想買返罐 有油肌痘痘肌fd推介韓國I’m from呢個brand俾我 我未睇成份表但想買返嚟用下
我用foreo
上個月差啲俾fd水咗去買埋面膜機最後冇買
打co2同埋做幾次要落麻醉嘅酸應該得
muji應該係keep住有renew
秋冬可以
早c晚a就唔太建議黑瓶,因為本身流程已經偏刺激
粉紅水用耐咗有冇更多包膠
諗緊回程機場掃咩
聖誕節送曬佢
skii
泥膜得半個鐘貨仔,之後就打回原形要出油繼續出
我同一時間買咗muji pre lotion
粉紅水要拆箱所以我用緊pre lotion
免稅店去買酒啦!!!
趕唔切啦十月頭過期九月送曬出去
唔係貴婦
係!!!!
我唔可以話佢冇用
但用開嘅去黃清潔力低啲嘅泥mask半個鐘就冇咗去黃效果
佢已經停産所以我唔會再買
同brand嘅控油亮白gel mask嘅控油效果係幾好
但嗰亮白效果都係半個鐘貨仔
既然呢堆野都係唔係特別有效
買啲平少少放喺屋企就算
用過最好嘅泥mask係eve lom
雖然有酒精又唔知俾邊個奶共集團收購
但算係last得耐嘅泥mask
我美容院做過2mm,都係效果唔明顯
醫生做不如直接打fraxel
感謝!
SA都係幾乾 用完我上肌研保濕水 唔知夠唔夠
依家Differin果日只係Differin + Creva PM lotion
穩定使用再加保濕/其他
但邊到買到?
我諗緊carosell
面膜機係乜家伙?
莎莎有
我medical 仲有value未用
棕瓶我都諗住秋冬用
油肌覺得夏天用太笠
有一排好沉迷泥mask買左好多
但真係全部都差唔多 無乜特別見效
仲要敷好耐好哂時間
最後剩係留返盒敷3分鐘就得既泥mask間唔中敷下自我感覺良好下算數
Thanks 玉絲,但依家我2邊面都會出左紅粒粒+少少甩皮,係咪照搽醫生開既類固醇藥膏等佢慢慢退呀?另外我早2日有試過haba squalane, 唔知係咪皮膚太敏感定點,用完會紅,我係咪等皮膚無晒事先用定其實我都唔岩用架?
多謝你嘅意見!
我以前有鼻敏感,但最近幾年都已經好返。
自己望鏡嘅話,會覺得黑眼圈個位係有少少凹陷,咁嘅話係咪無辦法靠護膚品改善?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞