《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
喂 實行未呀喺度鳩up亂俾建議之後笠水
我屌aa關你撚事咩
叫mnk轉晒去controller迫ea改呢個轉唔轉最唔負責任嘅建議定係純粹笑話嚟
let them cook
已經block鳩左

老老實實呢d柒頭真係影衰晒手制撚
睇巴哈都成日見有人陰啲陰啲咁講到ts點樣屈controller
無限限定活動

差在幾時出vip777 解鎖所有skin
關於錢銀既野, 手腳勁快
上次水槍平行造型用錯舊野 都hotfix

Ea眼中只有錢
有得嘈下都好既
起碼證明仲有人玩
嘈都無人嘈隻game應該玩完
其實一講ts 同loop箱已經唔想理
其實會贊成保留AA個啲大多都係casual
即係用左AA都係廢過mnk個堆人
佢地係唔會明AA係排位區愈高就會拉開冇AA嘅人差距

情況就係瞄得冇咁準之後AA自動效正打中人 vs mnk瞄得冇咁準打唔中 vs 有AA都瞄得唔準 (然後不斷賴TS movement,講真有幾多次你真係射緊一條友TS,最多咪octane係到左右鳩跑,我打到鑽1-2都係講拎cover拎陣地+龜圈>TS嫁啦,你估街場個個都itztimmy aceu 係到飛地遁地咩 9成人都做唔到呢啲野,淨低個一成一係pred 一係三排點都車死你啦鬼會同你1v1)

根本AA 同movement 同loot野就唔應該夾埋黎講 3個唔同範疇嘅野黎

AA講緊嘅係對槍造成不公平嘅情況

movement 所有人遇到TS都係難搞嫁啦 何況呢樣野手制同滑鼠都做得到,你講得出手制唔得證明你根本冇去了解過TS個原理

loot野我認同手制係會比mnk麻煩,但絕對唔會比mnk慢,係睇你用得熟唔熟,至於呢個屬唔屬於mnk嘅優勢,我會話係 但係絕對唔會大於用AA嘅優勢

呢啲唔公平嘅情況佢地咁低排位應該係唔會體會到
所以你同佢地講黎都哂氣 你比埋AA佢佢都唔會單打到一隊 然後又話手制loot野慢
然後永遠個結論就係用左AA佢都唔覺得勁 無諗過冇左AA自己什麼都不是 子彈連皮都擦唔到分分鐘
屌爆1個post
幾時先cross progression 到
等緊個傳家寶
師兄想問你邊隻手制可以做到瞄得冇咁準之後aa會自動校正打中人咁勁

想講手制既定位係好重要 ,基本上只要第一下射唔中,之後成管都好難射得中

aa其實只係瞄到敵人時候dpi會有少少減速,定位 跟槍 壓槍全部都要做足,只要做漏一樣 就算敵人企係你面前唔郁你都射唔中

同埋佢減速既有效距離基本上得5-10米 一超過aa基本上=0 絕對做唔到電腦自動幫你將準心放落敵人身上
師兄你係雙修定手制
唔係好明你po條片既意思
我算係雙修
只可以講mnk遠中近既表現係唔錯
但手制 中遠距離係成pat屎 完全係打唔中人
係鬼減速 對槍嗰陣時左右行 已經會自動瞄準左大半
我雙修 之前手掣試過人哋對對下槍跳起 aa會自動跟埋

之前有條片睇人Test過 同你對槍個人 啱啱由向左行變去向右 你個右菇照係向緊左邊嗰陣 aa會幫你反方向繼續跟槍 呢一下已經太過op
當然微調係要 但絕對簡單過mnk好多
中遠試下玩3030 人哋跑緊都會自動幫你預埋跑嘅距離
可能我玩手制冇乜天份
但係你有冇試過定位第一下中 但係唔記得跟槍或者壓槍 一樣係可以全部miss 相反mnk就算唔記得壓槍跟槍 一樣可以格硬射返中
咁梗係會試過Miss 都可以中途跟得返 前提真係要善用左菇 基本上左右推個幅度大啲啲 就會識自己跟槍
最少我玩mnk r99 對槍打到100-120都算好
Controller 經常打到150甚至更多
咁可能我太廢
我只有第一下定位到人先做到成管
反而用mnk最起碼唔太需要壓槍我自己感覺上舒服好多
有冇人討論吓新英
招大好似好廢咁 又rj又慢得勁少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞