《Apex Legends》討論區 #100 B2B2B NI MA SHI CAI BI

1001 回覆
2 Like 5 Dislike
屌你拎上兩季bp skin recolour嚟賣
咁樓上間房我係忽略咗嘅
淨計樓下,有無諗過有時執完一邊真係total得4把槍+一堆配件
(仲有好多地方都試過係咁,唔一一講了)
我係隊長已且pin咗我會執某個點
唔知係咪啲人會錯意以為叫佢一齊落嗰度
pin曬我無武器佢唔理我,再走去打佢兩鎚佢都唔醒水

同樣情況下如果隊友咁pin我都會開個袋睇佢係咪無武器
或者我係咪㩒太快執咗佢要嘅彈等等
單排大家都唔開mic只可以靠pin溝通
所以我心態就係個隊友咁嘅樣就趁早quit下一場好過
睇完樓上兩位既意見
我真心讚成nerf MNK
有無人更新完都係連唔到ser
根本點nerf點buff都有人噪
AA一日存在MNK玩家都會唔滿意
只有直接斬咗AA先最公平
唔覺 controller都係太弱勢
應該要繼續nerf MNK, buff AA先最公平
因為MNK換甲快D
加上hal 都話練靶場佔得遊戲內容10%
但佢自己都MNK轉controller
btw controller可以TS 自己上youtube搵教學
Cls仲要唔靚又貴
我就建議直頭cut埋mnk
MNK仔:唔公平,nerf 哂所有野先公平,MNK傷害要高d先公平
持平係會比人屌
如果ts就打唔到
班pro就唔洗轉手制啦
建議你睇下hal仔用手制換甲速度
同埋手制都可以TS

其實槍game最重要就係aim, 而家手制有AA邊可能合理
亦都唔好講手制難aim要平衡
Gen直播熄aa都一樣鎖爛人, 係睇你肯唔肯花時間練
mnk用幾多時間練aim練TS又唔講

不如以後奧運400米賽跑用風火輪都得啦
風火輪起步反應慢,轉彎難呀,所以可以同真腳對賽

再講,唔比TS同執箱唔比郁,換你手制AA,應該都冇mnk會反對,相反手制用家到時又一堆借口反對
反正controller 覺得aa 咁無用
不如比埋mnk aa 換ts 加執盒唔郁
咁咪公平
手制撚好鍾意講到用手制好慘
比班手制用到mnk果堆佢地認為既「優勢」換走aa
佢地同唔同意先

一隻競技遊戲有輔助本身就係on9啦
佢地只會話人有咩有咩
但唔睇下自己拎住d咩野
連手制pro player都出聲講aa係問題既時候
佢地都可以當睇唔到

以佢地邏輯,考試出貓open book都冇問題
剩係俾用controller先打得APEX就最好
上到pro層面緊係aa 屈哂
擺落普通人層面
Sor我手制真係1傷都打唔到ts
比個滑鼠360轉向彈牆ts 殺左十次以上

利申:唔洗屌鳩我用aa 專燈屈滑鼠
早排係家機玩係咁轉槍個mode
家機無人排到我被逼入入左pc
最好笑係desktop controller 0.4班pro都出到聲話aa唔平衡
有個用家機0.6嘅上嚟話打唔到ts好唔公平
0.6 aa都哭喪 你應該好好反省一下自己
何況360 ts飛嚟飛去十場都唔知有冇一個 真係講經
睇過個家用機S18鑽牌直播主, 完全唔識壓槍.... 真係0中.
你估滑鼠又會跟到360度打到傷害咩
你明唔明手制話mnk用TS既意思,係講緊mnk可以做身法避子彈,手制唔得,而唔係人地做TS你打唔打到傷

同埋一個人練到90%成功率TS,仲識360度轉向,人地練既時間仲多過你手制一開始練aim呀

唔好同我講咩改檔唔洗練
講撚到我好想入pc場咁
要屌就屌鳩ea cross platform 仲要逼左我入去
打rank囉
邊有哭喪
閱讀理解0分?
被佢殺唔會屌wo,仲覺得佢好勁玩到好叻
我唔係pro用手制真係唔夠佢打
其實一路都屌緊EA腦裝屎放AA入去同mnk一齊玩

亦都冇話你用手制AA屈人槍,好認同家機對返家機,大家平等咁玩

一路都公道講緊個現況,係成日有班手制撚出黎話自己好慘好慘冇TS,所以就用返AA打mnk,成件事都唔對等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞